Categories

Tuesday, February 24, 2009

Street Level Gotham

photo Gotham's Money Angel

Το Gotham ήταν παρών στα Oscars in spirit and in essence, τα βραβεία 2ου Ανδρικού Ρόλου στο απίθανο Jocker του H.Ledger στην ταινία Batman, φύλακας Αγιος του Gotham, το documentary Man on Wire, την απίθανη εναέρια βόλτα του Ph. Petit ανάμεσα στα δύο κτίρια του World Trade Center, ο Harvey Milk ήταν Gotham dude,πολλοί από τους προτεινόμενους ηθοποιούς για Oscar μένουν στο Gotham, Frank Langela, Brad and Angelina, P.S.Hoffman, M. Tomey, M. Rourke κ.α. βραδιά που μύριζε Gotham, yeah.
The Leonard Cohen Files
Pop Music’s Perpetual Old Man, Now 74, Is Back on the Road he is back με συναυλίες στο Gotham.Αρκετοί καλλιτέχνες είχαν κρυφτεί κατά την διάρκεια της κυβέρνησης Cheney / Bush.


photo Mr.Kim
The East Village in Gotham είναι hub των cinefil, υπήρχε έως και πριν λίγο καιρό ένα μοναδικό video store Kim’s Video Underground με 55.000 ταινίες συλλογή. Δεν ήταν video store αλυσίδας ήταν προσωπική επιχείρηση ενός μετανάστη μερακλή από την Κορέα. Δεν μπόρεσε να το κρατήσει, & δεν βρέθηκε ίδρυμα, σχολείο, μουσείο στην cool NY να αγοράσει αυτό τον θησαυρό. Στο Salumi στην Ιταλία βρέθηκε, πριν λίγες μέρες όλο αυτό το υλικό φορτώθηκε και θα το χαίρονται οι κάτοικοι στο Salumi.
Στην μακρινή και κρύα Montana in Missoula, εκεί που δεν είναι savy and cinefil, δεν είναι cool, hip and high σαν εμάς εδώ στην ΝΥ, κατάφεραν και έσωσαν the classic local video store of Missoula.

Ένας κάτοικος της Missoula όταν έμαθε ότι ο ιδιοκτήτης του video store αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και θα το έκλεινε, ήρθε σε επαφή μαζί του και του πρότεινε να τον διευκολύνει οικονομικά με αντάλλαγμα ποσοστά στην επιχείρηση, πράγμα που δέχτηκε ο ιδιοκτήτης.

La Dolce Video

KPAX - Missoula, Montana - News, Weather, Sports -Missoula's ...


Δύο ακόμη θρύλοι του Gotham μας τελείωσαν, ο φούρνος Vesouvio in Soho, και η στήλη της Liz Smith στην εφημερίδα NY Post.

Ακούσαμε τον κ. Mark Bittman στο ραδιόφωνο να λέει το εξής ‘’ για να μειώσουμε ρύπους πρέπει να τρώμε λιγότερο’’, το ξεστόμισε δημόσια ο άνθρωπος δεν άντεξε.
Την βδομάδα που πέρασε επίσης στους δρόμους του Gotham υπέρβαροι περίμεναν σε ουρές για να τους επιλέξουν για να λάβουν μέρους στο τηλεπαιχνίδι του NBC ‘’ The Biggest Looser’’, όποιος χάσει τα περισσότερα κιλά κερδίζει.



photo NYU protest

Last week in Queens ακτιβιστές της ACORN, οργανώθηκαν μαζί με κατοίκους και επέτρεψαν κλητήρες να κάνουν έξωση σε ένοικο γιατί δεν μπορεί να πληρώσει την τράπεζα, και μία άλλη στο Greenwich Village από φοιτητές του New York University, ζητούσαν διαφάνεια για το που και πώς επενδύει το πανεπιστήμιο, και να αναλάβει το πανεπιστήμιο την αποκατάσταση πανεπιστημιακών κτιρίων που κατάστρεψαν οι πρόσφατε Ισραηλινές επιδρομές στην Παλαιστίνη. Το NYU έχει κτίσει εν τω μεταξύ παράρτημα του στο Dubai.


Δημοσκοπήσεις αν πρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι, φορολόγηση εισοδήματος πάνω των $ 250.000 ετησίως, το αποτέλεσμα της έρευνας βρίσκει τον κόσμο διχασμένο. Μας δουλεύουν κανονικά.

Σήμερα είχαμε ένα θύμα από πυρκαγιά στο Chinatown, και είναι τύχη που δεν είχαμε περισσότερα.
Σε κτίρια του Chinatown που μένουν φτωχοί Κινέζοι ακούς για είκοσι άτομα σε διαμέρισμα ενός δωματίου, ιδιοκτησίας Κινέζων συχνά χωρίς θέρμανση, κοστίζει.
Στην ΝΥ εξάγουμε τέχνη κα εισάγουμε κοριούς.
Οι κοριοί τα έντομα, στην ΝΥ είναι επιδημία, δεν βρίσκεις ειδικό να ψεκάσει.