Categories

Tuesday, February 3, 2009

Street Level Gotham


Στο Davos ο κ. Putin είπε ότι για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι, ο κινέζος πρόεδρος είπε φροντίστε το πρόβλημα γιατί θα έχουμε προβλήματα στην Κίνα, εννοούσε αναταραχές από τα millions ανέργων.
Δημοσιογράφοι οικονομικού ρεπορτάζ από ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, κανείς δεν ρώτησε κανέναν από τους οικονομικούς παράγοντές του πλανήτη μια ερώτηση της προκοπής. Τρέχανε από τραπέζι σε τραπέζι κάνοντας πρόβες σε νέες λέξεις που θα ακούμε στο μέλλον και οι οποίες είναι:
‘’ Philantrocapitalism & Philanthrocrisis ‘’.


Ο μόνος που έδειξε να δυσανασχετεί με την δεδομένη έως σήμερα συμπεριφορά των αρχόντων στο Davos ήταν ο Τούρκος πρωθυπουργός τον οποίο δεν άφησε να απαντήσει στο Ισραηλινό ομόλογό του για τα αίσχη του Ισραήλ στην Γάζα δημοσιογράφος της Washington Post who was monitoring the discussion, τα βρόντηξε και είπε εγώ εδώ δεν ξανάρχομαι.Μακάρι να το είχαν κάνει και άλλοι, πολύ μας άρεσε.
World Economic Forum - Annual Meeting 2009

NewsDaily: China official says 20 million migrants lost jobs

A tidal wave of discontent threatens China Wei Jingsheng - Times ...
Turkish PM storms off in Gaza row





photos άδεια θέση Τούρκου πρωθυπουργού στο Davos Mr.Skinner, Mr. Geithner and Mr.Daschle
Η καλά οργανωμένη προεκλογική μηχανή Obama έχει κολλήσει στην τοποθέτηση υπουργών στα υπουργεία τους λόγω ‘’ οικονομικών ατασθαλιών’’, δεν πλήρωναν φόρους βάσει εισοδήματος, και στην κακή συνήθειας του lobbying, ειδικά ο υπό εξέταση για την θέση του υπουργού Υγείας κ. T.Daschle, he was consulting for a fee of course σε εταιρία φίλου του στον τομέα Υγείας και ξέχασε νε δηλώσει εισοδήματα και δώρα από αυτή την πηγή.

Δεν έχουμε ακόμη υπουργό Υγείας, μόλις πριν λίγες μέρες έληξε η εξέταση του νυν υπουργού Οικονομικών, ο οποίος μετανόησε επαρκώς νομίζουμε για φόρους που δεν είχε πληρώσει.

Μας είναι συμπαθείς ο κ. Daschle, ο οποίος μόλις πριν λίγο απέσυρε την υποψηφιότητα του για το υπουργείο Υγείας και έγινε δεκτή από τον πρόεδρο, είναι έξυπνος έχει τα προσόντα για την αναμόρφωση του τομέα Υγεία στις ΗΠΑ major θέμα, έχει όμως και το χούι του lobbying για πολλά χρόνια, είναι beyond θεραπείας.


Οι νέοι μας υπουργοί έχουν καθίσει στα ίδια θρανία είχαν τους ίδιους καθηγητές με τον Bush και τους ειδικούς του οικονομικού του επιτελείου, από αυτά τα πανεπιστήμια απεφοίτησαν σχεδόν όλοι οι CEO’s κατεστραμμένων Οικονομικών Οίκων &τραπεζών, οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου.
Jim Skinner biography at NNDB.com.
CEO of McDonalds, της παγκοσμίου γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ανθυγιεινού και βλαβερού φαγητού.

Κατάφερε πάρα το αρνητικό κλίμα, να αυξήσει την τιμή τη μετοχής της εταιρείας αλλάζοντας σιγά σιγά το προφίλ McDonalds χωρίς να απολύσει χιλιάδες. Δεν ήταν στο Davos, σπουδές σε μικρό πανεπιστήμιο, άρχισε την καριέρα του από τις κουζίνες των καταστημάτων McDonalds.



Στην Florida οι τράπεζες έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες άδεια σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να πληρώσουν τις μηνιαίες δόσεις των δανείων και τα εγκαταλείπουν.

Καινούργιες μονοκατοικίες, όταν εγκαταλείπονται από τους ενοίκους ‘’ ειδικά ‘’ συνεργία τα απογυμνώνουν από παράθυρα, πόρτες, καλώδια, πίνακες ηλεκτρικού, σωλήνες παροχής νερού ότι μπορούν να ξεκολλήσουν και να μεταφέρουν, τα οποία στην συνέχεια τα πωλούν στο εμπόριο.

Ομάδα από activists in Florida έχει καταφέρει και στα σπίτια αυτά μετακομίζει άστεγους/ homeless, χωρίς αντιρρήσεις από τις τράπεζες και την γειτονιά.

This is a great move, activist groups nationally καθώς και η κυβέρνηση Obama, κινούνται προς την κατεύθυνση να πείσουν τις τράπεζες να μην κάνουν εξώσεις να μένουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους και να πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο στις τράπεζες βάσει εισοδήματος ούτως ώστε να μην αυξάνετε ο αριθμός αστέγων και τα σπίτια να μην καταστρέφονται.

Florida Foreclosures Could Increase by 100 Percent in 2009 ...

Activist moves homeless into foreclosures - Life- msnbc.com
Homeless advocates 'liberate' foreclosed houses