Categories

Wednesday, October 15, 2008

Street Level Gotham



Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλιά για το πώς θα σώσουν την οικονομία όταν ήρθαν στην Washington, τις δηλώσεις τις έκαναν από Ευρωπαϊκό έδαφος και καλά έκαναν.


Στην Washington ψαχνόντουσαν όπως βλέπετε και στην photo, ενώ στην Ευρώπη the look was more the look of knowledge and leadership.
Οι κ.κ. Berlusconni & Καραμανλής, ηγέτες με όραμα και λύσεις μας έπεισαν.


Περιμένοντας το τελευταίο Debate το βράδυ και τις σοφές συμβουλές του Σωτήρα κ.Warren Buffet να σώσει την χώρα να σώσει τον κόσμο.
Δεν υπάρχει τομέας στον κρατικό μηχανισμό από το μικρότερο χωριό έως το Πεντάγωνο που να μην έχει καταρρεύσει ή να μην έχει μεγάλα προβλήματα και όχι μόνο οικονομικά.

Η κυβέρνηση Cheney Bush πριν από 8 χρόνια βρήκε πλεόνασμα και σήμερα από την NASA έως και παιδικούς σταθμούς ακούμε για προβλήματα, και ακόμη δεν είμαστε ούτε στα μισά της καταστροφής, έρχονται και τα χειρότερα.

Με το slogan ότι ιδιωτικός τομέας έχει τα εργαλεία και την ευελιξία να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας and provide modern efficient management αποφεύγοντας γραφειοκρατία and regulations, the country was leased, όλη και όλα.

They leased τον πόλεμο στο Ιράκ, την υγεία, την παιδεία, τον έλεγχο τροφίμων και φαρμάκων, τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, την διαχείριση λυμάτων, την παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών, η CIA and the NSA έδωσαν την παρακολούθηση σε ιδιώτες, την συντήρηση υποδομής του κράτους όπως δρόμους, γέφυρες δημόσια κτίρια, έδωσαν τις φυλακές, η λίστα ατελείωτη.

Η τακτική ήταν μία και συγκεκριμένη. Διαλύστε το κράτος, είναι άχρηστο, θα αναλάβουμε εμείς και με την πρόφαση της Εθνικής Ασφάλειας ανέλαβαν αυτοί.

Διηγείται κόρη ενός φίλου, είναι υπάλληλος σε Υπουργείο στην Washington

‘’ Η διοίκηση του Υπουργείου που εργάζομαι ανέθεσε σε εξωτερικούς συνεργάτες, The Team, το έργο της αναβάθμισης ηλεκτρονικής κωδικοποίησης μεγάλου και ευαίσθητου αρχείου, με κόστος $ 300 millions, η διάρκεια υλοποίησης ήταν για δύο χρόνια από την ημερομηνία ανάθεσης έως την ημερομηνία παραλαβής του έργου.

Οι εξωτερικοί συνεργάτες The Team εγκαταστάθηκαν σε γραφεία της υπηρεσίας και άρχισαν την επίθεση.
Η σύμβαση που είχαν υπογράψει προέβλεπε ομάδα από 14 άτομα και δεν προέβλεπε καμία συνεργασία με διοικητικό προσωπικό της υπηρεσίας για λόγους security.

The Team and Their People ήταν πέντε άτομα τα οποία ζητούσαν από διοικητικούς υπαλλήλους να τους κάνουν αντίγραφα για να τους φέρουν καφέ να τους γράψουν memos κα. φρόντισαν την ακύρωση σχεδόν όλων των συμβάσεων με προμηθευτές, καθαριστές, κηπουρούς, food vendors, για λόγους security, και έφεραν τους δικούς τους.

Αυτό που επίσης πέτυχαν ήταν να ακυρώσουν το ηθικό και την διάθεση για δουλειά του μονίμου προσωπικού της υπηρεσίας. Η επίθεση ήταν πενθήμερη, είχε συγκεκριμένο look και στόχους, την κατάργηση της υπηρεσίας στο σύνολό της.

The Team and Their People ήταν νεότεροι, στο γραφείο εμφανίζονταν αργά πάντα καλύτερα ντυμένοι από τους μόνιμους υπαλλήλους, φρόντιζαν να παρκάρουν τα ακριβά τους αυτοκίνητα δίπλα σε αυτοκίνητα υπαλλήλων με πολλά χρόνια υπηρεσίας

Ο εξοπλισμός τους σε cell phones, blackberrys, lap tops ήταν state of the art,τελευταία μοντέλα, άφηναν επιδεικτικά επάνω στα γραφεία τους αποδείξεις από ακριβές αγορές ρούχων accessories, πούρων, κλπ. Ανακοίνωναν δυνατά μεταξύ τους τι bonus θα τους έδινε η εταιρεία στο τέλος του χρόνου, συχνά τα ποσά bonus που ανέφεραν ήταν ο ετήσιος μισθός ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας λίγο πριν την σύνταξη.

Είχαν σχέδια για ταξίδια τα weekends, golf, θέαμα σε ακριβές παραγωγές κ.α., κάθε Δευτέρα αντάλλασαν δυνατά μεταξύ τους πληροφορίες για το πώς πέρασαν πως είναι να ταξιδεύεις 1η θέση με το αεροπλάνο, ποιόν συνάντησαν στα spa για να διασφαλίσει στα παιδιά τους είσοδο σε ακριβό ονομαστό πανεπιστήμιο, παρ’ όλο που τα παιδιά τους ήταν μικρά.

Ο υπεύθυνος του δικού τους έργου έκανε συχνές επισκέψεις στην υπηρεσία με limousine car για να πάρει his people out to lunch in an expensive restaurant, εκεί που λογικά δεν μπορούσαν να πάνε οι υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας επέστρεφαν στο σπίτι του το απόγευμα κουβαλώντας αισθήματα κατωτερότητας και με την γεύση του looser από την επίθεση που δέχονταν σε καθημερινή βάση.

Το έργο δεν ολοκληρώθηκε σε δύο χρόνια, The Team ισχυρίστηκε σε αναφορά του στην διοίκηση σαμποτάζ και μη συνεργασία από το προσωπικό της υπηρεσίας, πήραν παράταση ενός ακόμη έτους για την ολοκλήρωση του και επιπλέον $ 100 millions


The US Government παρέλαβε έργο χωρίς να έχει το δικαίωμα πρόσβασης στο νέο κωδικοποιημένο αρχείο, η πρόσβαση παρέμεινε στους εξωτερικούς συνεργάτες με νέα ανάθεση έργου, και το εργατικό δυναμικό της υπηρεσίας αποδυναμωμένο με χαμηλό ηθικό και με την πλάτη στον τοίχο ανίκανο να είναι παραγωγικό στο περιβάλλον χάους που δημιούργησε The Team’’.

Σας ζητάμε συγνώμη για το επίπεδο λόγου του blog, δεν τα καταφέρνουμε καθόλου καλά με το γράψιμο, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε, τι βλέπουμε τι ακούμε ακριβώς τι μας λένε τι συμβαίνει
Wrecking Crew κάτι αντίστοιχο μαθαίνουμε από αυτό το βιβλίο


Για τους φίλους που μας διαβάζουν θέλουμε να γνωρίζετε, ότι δημοσιεύετε στο IGothamGreek είναι πάντα ελεγμένο ως προς την εγκυρότητα του.
Πολλές φορές έχουμε την είδηση πριν ‘’ χτυπήσει’’ αλλά θέλουμε να σας δίνουμε links από άλλα μέσα για να μπορείτε να διασταυρώσετε την είδηση και από αλλού.

Συνέντευξη Ντάνιελ Ελσμπεργκ

«Φοβάμαι ότι Μπους και Ισραήλ θα επιτεθούν στην Τεχεράνη πριν προλάβει να ορκιστεί ο Ομπάμα»

Ελεθευροτυπία 11/10 2008, I Gotham Greek, October 8th 2008