Categories

Sunday, October 26, 2008

Street Level Gotham





Πριν ένα χρόνο περίπου γράψαμε in our Restaurant section ( November 28 2007 ) ότι στο Saigon Grill, Vietnamese Food restaurant κινεζικής ιδιοκτησίας, the delivery boys έκαναν απεργία εναντίον της διοίκησης του restaurant για άθλιές συνθήκες εργασίας και φυσικά απολύθηκαν.
Dickensian working conditions παντού στην πόλη και ειδικά in food business.
Entries from Gothamist tagged with 'saigon grill'
Law.com - Davis Polk Hands Big Tip to Saigon Grill Deliverymen
NY food delivery workers awarded $4.6M in back pay Article from ...
Στην συνέχεια the delivery boys έκαναν μήνυση στους ιδιοκτήτες και κέρδισαν. Το δικαστήριο έβγαλε απόφαση υπέρ των delivery boys , επιβάλει στους ιδιοκτήτες του Saigon Grill να πληρώσουν $ 120.000 περίπου στον κάθε εργαζόμενο.
Δεν ξέρουμε πόσα χρήματα θα πάρουν και πότε, οι ιδιοκτήτες έκαναν έφεση αλλά είναι δύο στοιχεία που θέλουμε να αναφέρουμε, οι μηνυτές the delivery boys περίπου δώδεκα άτομα, είναι όλοι από την Κίνα, μερικοί χωρίς άδεια παραμονής, και οι δικηγόροι που ανάλαβαν την υπόθεσή τους δεν πληρώθηκαν, θα πληρωθούν όταν καταβληθεί η αποζημίωση, όλα νέα παιδιά, και ό ένας από αυτούς είπε κάτι που εφαρμόζουμε για καιρό τώρα.

‘’ Πάντα να ρωτάτε τους ανθρώπους που σας προσφέρουν υπηρεσίες, αν πληρώνονται τουλάχιστον το νόμιμο, και αν η εργοδοσία τους συμπεριφέρεται ανθρώπινα’’.
Go Gotham.


Προσπαθώντας να πιάσουμε τον ‘’ ελληνικό σφυγμό της πόλης ότι έχει σχέση με καλό θέαμα, θέατρο, εκθέσεις, μουσική είναι εισαγωγή από την Ελλάδα, συγγραφείς, ποιητές, ιστορικοί, από τις ΗΠΑ αλλά δεν τους αφορά και πολύ το Greek American label, επιστήμονες από Ελλάδα λένε ότι είναι Ελληνες, από την Ελλάδα, επιστήμονες από τις ΗΠΑ ελληνικής καταγωγής επίσης δεν τους απασχολεί το Greek American label.
Σε θέματα οικονομίας, Wall Street, Banks, Financial Analysts etc. τους ενδιαφέρει το Greek American label και εκεί βλέπεις ανθρώπους και τρίτης γενιάς να λένε ότι είναι Greek Americans.

Πρόσφατα διαβάσαμε για μία ακόμη εξαιρετική εισαγωγή από Ελλάδα που είχε σχέση με την φιλανθρωπία.
O ιδρυτής του Οργανισμού Διακονίας Φυλακών Πατέρας Γερβάσιος Ραφρόπουλος, από την Ελλάδα ήρθε και επισκέφτηκε φυλακισμένους στις ΗΠΑ, το διαβάσαμε στην ελληνική εφημερίδα της ΝΥ‘’ Εθνικός Κήρυκας ‘’ δεν γνωρίζουμε ποια Οργάνωση κάλεσε τον αγαπητό Πατέρα Γερβάσιο στις ΗΠΑ, αλλά χαρήκαμε όταν μάθαμε ότι ήταν στο Gotham.



Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το ελληνικό στοιχείο with the Greek American Label, προσφέρει επιλεκτικά στο κοινωνικό σύνολο στην ΝΥ.

Food Banks in Gotham έχουν μεγάλο πρόβλημα συλλογής για τους φτωχούς και άστεγους.

Ο κόσμος δεν προσφέρει τις ίδιες ποσότητες τροφίμων στις Food Banks όπως πριν από ένα χρόνο. Αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αν ζείτε στην ΝΥ παρακαλούμε βοηθήστε, υπάρχουν Food Banks σε όλες τις γειτονίες, και πολλές εκκλησίες δέχονται προσφορές.