Categories

Wednesday, June 18, 2008

Street Level Gotham


The Fall and Rise of Hillary Clinton

Βρε κα.Hillary μας που ήσουν, που κρύφτηκες τώρα και 10 μέρες ? Χάθηκες έτσι όπως χάνονται και οι μέλισσες στις ΗΠΑ και δεν ξέρουμε γιατί χάνονται και πού πάνε. Ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και μη τις είδατε.
Mystery Bee Disappearances Sweeping U.S. Honeybees Vanish, Leaving Keepers in Peril - New York Times

Εσύ όμως ξαναεμφανίστηκες φρέσκια, ανανεωμένη cover story in NY Magazine, μάζεψες σε meetings τα big πορτοφόλια donors για να πούνε στον κ. Obama
‘’ παλικάρι θα πάρεις και εσύ αλλά δώσε και κάτι στο κορίτσι που σε βγάζει πρόεδρο ‘’? Hillary Clinton asks top donors to meet with ObamaABC 33/40 News

Να είσαι καλά κα. Hillary μας αυτό μας άρεσε, τόσα για να φύγω θα είπες μάλλον, αλλιώς ή θα σας κάνω το Democratic Convention in Colorado μαλλιά κουβάρια.
Θα μας λείψεις βρε κα. Hillary μας, αλλά δεν θα χάσουμε και ύπνο.
‘’ Αν δεις κάτι πες κάτι’’, σε ελεύθερη μετάφραση αν κάποιος κινείτε ύποπτα, αν δεις πακέτα, σακούλες, τσάντες παρατημένα στα μέσα μαζικής μεταφορά let us know δηλ. τις αρχές και θα στείλουμε the bomb sqaud και για τα πακέτα και για τον ύποπτο.

Το poster που βλέπουμε κάθε μέρα παντού in Gotham: ‘’ If you see something say something’’,

Όμως είδαμε κάτι και θέλουμε να πούμε κάτι.
Είδαμε την πολιτική και οικονομική εξουσία στην κηδεία του δημοσιογράφου Tim Russert, head of NBC’s ‘’ Meet The Press’’ news show, που πέθανε ξαφνικά από την καρδιά του την Παρασκευή 13 Ιουνίου, και σε δύο ίσως τρεις ώρες από την ώρα που ο άνθρωπος πέθανε άρχισαν τα memorials σχεδόν σε όλα τα κανάλια και κατέβασαν τις σημαίες μεσίστιες σε δημόσια κτίρια in NY City και στην πόλη καταγωγής του το Buffalo NY.



photo The Pope ad Tim Russert on the right

Χάσαμε δύο άλλους σημαντικούς δημοσιογράφους, τον David Habelstram 73 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Απρίλιο του 2007, και τον William F Buckley, πέθανε σε ηλικία 83 ετών από εμφύσημα φέτος τον Φεβρουάριο

photo David Habelstram
photo William F.Buckley
Μας φάνηκε λίγο υπερβολικό το θέμα με τις μεσίστιες σημαίες, τόσες τιμές για ιδιωτικής εταιρείας, πέθανε νέος και ξαφνικά αλλά από φυσικά αίτια στο γραφείο του, δεν τον είχε στείλει η πατρίδα σε αποστολή.
Ίσως γιατί ήταν υπάλληλος του NBC, το οποίο ανήκει στην General Electric και το show ‘’ Meet The Press’’ ήταν υψηλό στην τηλεθέαση, ο Tim Russert ήταν προσεκτικός δημοσιογράφος, για αυτό οι μεσίστιες ?

Στην κηδεία του David Habelstram δεν είδαμε κόσμο από την πολιτική ηγεσία, ούτε ώρες of TV time memorializing ίσως τον σημαντικότερο δημοσιογράφο των τελευταίων τριάντα χρόνων, για τον δε William F Buckley την φωνή των συντηρητικών λίγα πράγματα.

Ο Buckley είχε δηλώσει πολλές φορές την αντιπάθεια του για την κυβέρνηση του κ. Bush, και ο Habelstram a Pulitzer Price winner, έγραψε και είπε ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα είναι για τις ΗΠΑ ότι ήταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, a failure.
Οι σημερινές εξουσίες των ΗΠΑ μάλλον ανακουφίστηκαν με την απώλεια των δύο αυτών σημαντικών δημοσιογράφων.

Για τους φίλους, το posting of I Gotham Greek Views της 18ης Ιουνίου είναι μεγάλο and sorry about it , το υπόλοιπο του καλοκαιρού θα φροντίσουνε να είμαστε απών ή σύντομοι και δροσεροί.
Thank you for your patience.