Categories

Wednesday, June 4, 2008

Street Level Gotham



Πάντα ενδιαφέρον το Gotham.


Στο διεθνής φήμης κατάστημα παιχνιδιών FAO Swartz , Mice spotted at FAO Schwartz on Manhattan's 5th Avenue – ποντικάκια τρέχανε ανάμεσα στα πόδια πελατών, στο subway Now we're (bed)bugged in subway κοριοί και κατσαριδούλες είναι πλέον επιδημία, γερανοί πέφτουν, κλείνουν καταστήματα, ο καιρός στραβός και μέσα σε όλα αυτά κάτι ξεχωρίζει και μας κινεί την περιέργεια.

Ακούσαμε ότι υπάρχει underground ομάδα with bicycles και πατίνια που πάει έξω από εκλογικά κέντρα και δίνει λάθος πληροφορίες στους exit poll workers.Φοράνε κουστούμια κρατάνε briefcases, δείχνουν σοβαροί and busy γνωρίζουν τα δημογραφικά της περιοχής και όταν τους ρωτάνε λένε ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή αν η περιοχή δηλώνει υπέρ των Republicans λένε ότι ψήφησαν Democrats. Not bad.






Στο Gotham υπάρχουν αρκετές ελληνικές εκκλησίες, οργανώνουν εκδηλώσεις για Έλληνες κυρίως με φαί και όπα, είναι σε μόνιμη αναζήτηση χρημάτων, συντηρούνται μόνο από τα μέλη τους και από την πολιτεία αν προσφέρουν κοινωνικό έργο, και είναι απαραίτητη η επιχειρηματική δραστηριότητα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Αγίου Γεωργίου στο Clifton New Jersey , παραχωρήθηκε αντί αμοιβής στην παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς The Sopranos , στην Florida ακούσαμε ότι αρκετές εκκλησίες κάνουν εμπόριο ελληνικών εδεσμάτων , λαδιού, μαστίχας κλπ. άλλες εκκλησίες εκδίδουν βιβλία μαγειρικής The Art of Greek Cookery by The Women of St. Paul's Greek Orthodox Church, έχουμε ακούσει επίσης ότι συνεργάζονται με event promoters, φέρνουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, κάνουν ότι μπορούν οι άνθρωποι αλλά Έλληνα ιερέα δύσκολα βρίσκεις σε δύσκολες στιγμές, για γόμους και χαρές no problem.

Μας έκανε εξαιρετικά καλή εντύπωση η επιτυχημένη καλλιτεχνικά & οργανωτικά συναυλία στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Brooklyn Κυριακή 1η Ιουνίου 2008.


Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι εκκλησίες είναι ποικίλες.
H εκκλησία του


Για να γιορτάσουν την επέτειο των δέκα χρόνων από την ένταξη της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο παρουσίασαν μία μουσική εκδήλωση εντός του ναού με έργα Βυζαντινών μουσικών, καθώς και έργα Mozart, R.Strauss, G.Bizet and Massenet. Εκτελεστές δύο χορωδίες εκ των οποίων η μία μη ελληνική, δύο σοπράνο εκ των οποίων η μία μη Ελληνίδα, ορχήστρα εγχόρδων και η εκκλησία γεμάτη κόσμο, με είσοδο $ 25.00 δολαρίων.

Κάτι παρόμοιο σε ελληνική εκκλησία δεν γνωρίζουμε να έχει ξανασυμβεί, ευχαριστούμε αυτούς που σκέφτηκαν ότι η δημιουργία είναι μέρος της πίστης φέρνει κόσμο στις εκκλησίες και μας άρεσε που άνοιξαν τις πόρτες της εκκλησίας και σε μη Έλληνες καλλιτέχνες. Περιμένουμε και άλλα.
photo, άσχετη με την παραπάνω εκδήλωση