Categories

Tuesday, April 1, 2008

Street Level Gotham

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πεκίνο.

Ευχάριστο να ακούς Αμερικανούς φίλους να λένε πόσο όμορφη ήταν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 και πως την θεωρούν ίσως την καλλίτερη τελετή έναρξης όλων των εποχών. Δεν τα λέμε εμείς ο Joe και η Patty τα λένε.



Λόγω της γενοκτονίας στο Darfur, η κα. Mia Farrow, a Gotham citizen, έγραψε στους New York Times πριν ένα χρόνο περίπου, αποκαλώντας τους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο The 'Genocide Olympics' . Στην ίδια επιστολή ζητά από τον κ.Steven Spielberg, adviser to the Beijing Olympics, να παραιτηθεί από αυτή τη θέση, λόγω της σχέσης της κυβέρνησης του Beijing με την βλαβερή για την υγεία and dangerous για την ζωή των περισσοτέρων στο Darfur, κυβέρνηση του Omar al-Bashir προέδρου του Σουδάν. Ο κ. S. Spielberg που ξέρει από genocides, τον πήρε περίπου ένα χρόνο για να αποφασίσει.

Spielberg Quits China Olympics Gig Over Darfur Ties : NPR



Chinese official and the Sudanese President



Dith Pran, δημοσιογράφος από την Cambodia έως την πτώση της Phnom Penh in 1975, και την επικράτηση των Kmer Rouge, αργότερα ο αφηγητής της ταινίας ‘ ’ The Killing Fields ’’, πέθανε από καρκίνο του πάνκρεας την Κυριακή σε νοσοκομείο του Νwe Jersey. Ήταν 65 ετών.


Εργαζόταν as a photographer for the New York Times, ούτε θέση in the UN, ούτε σε επιτροπές και NGO’s, ούτε δήμαρχος στην πόλη.

With his camera έξω από το Federal Court in downtown Manhattan πάντα γελαστός και έτοιμος να φωτογραφίσει τη ζωή γύρω του, παιδάκια, street food vendors’ pedestrians, without being an intruder, ευγενικά, πολιτισμένα, οι φωτογραφίες του ήταν τρυφερές και ανθρώπινες, ο ίδιος και οι φωτογραφίες του είχαν that beautiful Asian elegance and integrity. Θεωρούσε την γενοκτονία της Cambodia ‘’ one too many’’.

















DIRTH PRAN KILLING FIELDS

Dirth Pran NYTimes



photos by Dirth Pran

Ο κ. Fred Kent, our urban anthropologist, μελετά για χρόνια πως συμπεριφέροντε οι πολίτες του Gotham σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.Σε ποιό σημείο του πάρκου θα ανταλλάξει φιλιά ένα ζευγάρι, που θα καθίσει μία μητέρα με το μωρό της και που θα επιλέξουν να παίξουν τα αγόρια. Ο κ. Kent, διαπίστωσε ότι ο κόσμος στο δρόμο για παράδειγμα θα κάνει λίγο στην άκρη για να περάσει μία κυρία με φουστάνι και make up ενώ δεν θα δώσει τον ίδιο χώρο σε μια κυρία with pony tail in jeans and sweaters. True Gotham.







Project for Public Spaces:


Fred Kent's Site


The Social Life of Small Urban Places


The Great Neighborhood Book






Police cars of the NYPD, πάνω από δέκα τη φορά συχνά κάνουν βόλτες γύρω γύρω στο Gotham for our protection, μάλλον.