Categories

Tuesday, April 22, 2008

Street Level Gotham

Pentagon chief urges Air Force to embrace change

Διαβάσαμε ότι ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κ. R. Gates σε ομιλία του στο Air Force's Air University at Maxwell Air Force Base, Alabama, είπε στους αρχηγούς του σώματος ότι λειτουργούν αργά, δεν είναι αποτελεσματικοί, δεν συμβάλουν αρκετά στον πόλεμο.
Όλα αυτά εν μέσω ενός πολέμου που δεν πάει καθόλου καλά, ο Υπουργός μας ενημερώνει ότι για να προχωρήσει η Αεροπορία σε αποστολή μη επανδρωμένων αεροπλάνων για συλλογή πληροφοριών από το Ιράκ και φανταζόμαστε και από άλλα μέρη όπως από το Μπογιάτη και τη Σύκινο, ο Υπουργός αισθάνεται ότι ‘’ he is pulling teeth’’.

The US Air Force δεν υπακούει στην πολιτική ηγεσία του κράτους. Τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι να φύγει αυτή συμμορία από την Washington ένας Θεός ξέρει.



Ο πόλεμος της ντόπας
10/04/2008 Ελευθεροτυπία
El Sistema χωρίς ντόπα.

Χιλιάδες φορές που ακούσαμε και διαβάσαμε την κομψή αυτή λέξη, και για το Πάσχα φέραμε στο μυαλό μας σκεφτήκαμε να σας ενημερώσουμε για την Ορχήστρα Νέων Simon Bolivar της Βενεζουέλας βασισμένη στο σύστημα εκμάθησης μουσικής ‘’ El Sistema’’ του Jose Antonio Abreu.

Η Ορχήστρα Νέων SIMÓN BOLÍVAR από την Βενεζουέλα λειτουργεί 32 χρόνια τώρα και προσφέρει μουσικές σπουδές σε χιλιάδες παιδιά στην Βενεζουέλα δωρεάν.

Η δωρεά του εμπνευστή του El Sistema κ. Jose Antonio Abreu, οικονομολόγου αφορά παιδιά που ζουν στο δρόμο σε παραγκουπόλεις, σε ιδρύματα κλπ.

Η επιτυχία του El Sistema δεν είναι το θέαμα φτωχών παιδιών που τα κατάφεραν για να βλέπουμε εμείς οι χορτάτοι και να χαιρόμαστε, τον Νοέμβριο του 2007 στο Carnegie Hall in NY είδαμε και ακούσαμε μια πολλή καλή ορχήστρα με καλούς μουσικούς, περιζήτητη πλέον για συναυλίες σε μεγάλα concert halls in big cities all over the world χωρίς ντόπα.

Καλή μας Ανάσταση.

BBC NEWS Americas Venezuela youths transformed by music

El Sistema Mark Slavkin, vp, education, LA Music CenterLeni Boorstin, director, community affairs, LA PhilharmonicSebastian Ruth, founder, director, Community MusicWorksSteve Seidel, director, Project ZeroGeorge Simpson, director, Roland Hayes School of MusicJohn Tobin, chair, arts committee, Boston City CouncilPolly Kahn, vp, League of American OrchestrasMark Churchill, dean, preparatory & continuing ed., NECNews of the monumental success of El Sistema, Venezuela's 32-year-old program of social action through music, is rapidly spreading throughout the world.

Today over 250,000 Venezuelan teenagers and children, most from impoverished backgrounds, are being filled with an "affluence of the spirit" through the intensive study of music and the participation in orchestras and ensembles.

CARNEGIE HALL PRESENTS:
BERLIN IN LIGHTS FESTIVAL—NOVEMBER 2–18, 2007
CARNEGIE HALL PRESENTS
THE NEW YORK DEBUT OF CONDUCTOR
GUSTAVO DUDAMEL
AND THESIMÓN BOLÍVAR YOUTH ORCHESTRA OF VENEZUELA