Categories

Wednesday, January 28, 2009

Street Level Gotham

John Updike, Tireless Chronicler of Small-Town America, Dies at 76

Φεύγουν μεγάλοι συγγραφείς, significant loss of artistic and intellectual power in the US latey, πρόσφατη απώλεια ο John Updike.


William Styron - American Masters

Wallace Invented 'New Style, New Comedy' : NPR

Kurt Vonnegut

The Official Harold Pinter Website



Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός συγγραφέας Harry Nicolaides είναι φυλακή στην Ταϋλάνδη. Οι αρχές της Ταϋλάνδης θεωρούν ότι στο τελευταίο του μυθιστόρημα οι αναφορές του στην βασιλική οικογένεια της χώρας ήταν υβριστικές.

BBC NEWS Asia-Pacific Writer jailed for Thai 'insult'



photo Samantha Power

Πρώτη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο, η νέα κυβέρνηση Clinton under Obama’s management κάλεσε τον former UN Ambassador Richard Holbrooke να αναλάβει το θέμα ‘’ Παλαιστίνη’’ Μέση Ανατολή, Χαμάς κλπ.

Ο κ. Richard Holbrooke, ο ορκισμένος εχθρός του Μιλόσεβιτς και φίλος των μουσουλμάνων της Βοσνίας , δεν έχει δείξει ακόμη συμπάθεια σε άλλους μουσουλμάνους παρά μόνο των μουσουλμάνων της Βοσνίας, the tough guy of diplomacy, δίπλα του το management Obama τοποθέτησε τον συμπαθεί και επιτυχημένο διπλωμάτη κ. George Mitchell.

Η κυβέρνηση Clinton και η πρόεδρός της Hilary Clinton θα συνεργάζεται με την Harvard professor Samantha Power, author of "A Problem From Hell ",
η οποία κα. Samantha Power πριν περίπου ένα χρόνο είχε αποκαλέσει την νυν ‘’πρόεδρο / υπουργό εξωτερικών’’ τέρας, monster.

Obama adviser resigns; called Clinton ‘monster’ - Barack Obama ...
Ορκίστηκαν και οι νέοι εκλεγμένοι μας αντιπρόσωποι, εκτός του γερουσιαστή της Μινεσσότα, ακόμη μετράνε ψήφους, και μόλις μάθουν από πού θα εισπράττουν τα χρήματα για per diem expenses, που θα τρώνε το μεσημέρι στην Washington, πόσο να τους πάρει σε μία δύο εβδομάδες θα έχουν μάθει όλα τα βασικά. Θα επιστρέψουν στην εκλογική τους βάση για να αρχίσουν το campaign για το 2012. Δεν μαζεύονται εύκολα σήμερα τα χρήματα για να εκλεγείς κάτι ?

Οι πολιτικοί ασχολούνται full time with fund raising and flerting με εκπροσώπους ειδικών συμφερόντων lobbying, και part time στην καλύτερη περίπτωση, με νομοσχέδια και θέματα που απασχολούν την εκλογική τους βάση.

Ο εμφύλιος πόλεμος στο Mexico συνεχίζετε με ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, η ανεργία καλπάζει, οι φυλακές με ρεκόρ κρατουμένων ‘’φιλοξενούν’’ πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους το μεγαλύτερο ποσοστό μαύροι, οι τράπεζες δηλώνουν ότι τα πήραμε αλλά δεν δίνουμε δεκάρα για χαζούς μας περνάτε, η αυτοκρατορία Paulson στα τελευταία της και εμείς πλέον με το που ανοίγουμε το μάτι μας το πρωί αρχίζουμε την μέρα μας με την λέξη ‘’ fundamental’’. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι,κομμωτές, tattoo artists, drug dealers, όπου πάς fundamental ακούς.

Davos χωρίς τα ακριβά parties των ‘’Οίκων ‘’ χωρίς μοντέλα και ηθοποιούς χωρίς glamour, χωρίς πολλούς assistants / παρατρεχάμενους στην πρίζα να φροντίζουν πότε θα έρθει το jet για τον αφέντη και άλλα τέτοια καθημερινά θέματα.


Τι θα λένε άραγε μεταξύ τους οι φωστήρες της οικονομίας ? Μάλλον θα εκτοξεύουν κατηγορίες ό ένας στον άλλο του τύπου:
‘’ Η δική σου απληστία μας έφαγε, όχι η δική σου’’ κλπ.

Φέτος στο Davos θα τους απασχολήσει πώς να προσφέρουν στην κοινωνία. Μας έπεισαν.
Οι Μεξικάνοι δανείζουν τους Times, Russians αγοράζουν the independent in the UK, προς το παρών εδώ στις ΗΠΑ little hope για το μέλλον των εφημερίδων προς το παρών. New York Times Gets $250 Million From Slim Media Financial Articles ...

'' Δεν έχετε χρήματα για να πάτε σε εστιατόριο, δεν πειράζει καθίστε σπίτι μπροστά στην flat screen tv και απολαύστε προϊόντα Kraft, μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες''. Αυτά ακούμε.

Τώρα θα δούμε τι θα πει πάχος εμείς οι Αμερικάνοι.Φροντίσαμε με την πολιτική μας η πείνα στην Αφρική να μεταδίδετε σαν ασθένεια, και για τις ΗΠΑ κρατήσαμε το πάχος.
Oι επιστήμονες είναι πλέον σίγουροι ότι το πάχος είναι μεταδοτικό σαν την γρίπη και καταφέραμε την ‘’ παραγωγή ‘’ ατόμου το οποίο είναι υπέρβαρο και υποσιτισμένο. Anderson Cooper 360: Blog Archive - Report: 1 in 8 Americans went ...