Categories

Sunday, January 18, 2009

Street Level Gotham




Απογειώθηκε το αεροπλάνο από το La Guardia airport, και στα 3 χιλιάδες πόδια ύψος περίπου οι πιλότοι δηλώνουν στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου ότι υπάρχουν πουλιά στο ύψος που πετάνε το αεροπλάνο, ταυτόχρονα ακούν ένα μεγάλο κρότο συνοδευόμενο από μυρωδιά ψητού πουλερικού διάχυτη μέσα στο cock pit,και καταλαβαίνουν ότι έπεσαν σε σμήνος από χήνες.

Εκτίμησαν την κατάσταση σωστά και άμεσα προέβησαν στην προσγείωση του αεροπλάνου στο ποτάμι με αποτέλεσμα να σωθούν όλοι, με ελάχιστους τραυματίες, αν ένας από τους επιβάτες δεν είχε ανοίξει την πίσω πόρτα του αεροπλάνου το σκάφος δεν θα είχε βάλει ούτε νερά.


Ο απλός κόσμος ανταποκρίθηκε αμέσως, καραβάκια που πάνε πάνω κάτω στο ποτάμι βρισκόντουσαν σχεδόν δίπλα στο σημείο που προσγειώθηκε το αεροπλάνο, έσπευσαν πολύ πριν φτάσουν τα σωστικά συνεργεία, έβγαλαν τον κόσμο στην ξηρά.




Όπως συμβαίνει παντού στην γη οι άνθρωποι ανταποκρίνονται και βοηθούν όταν συμβεί κάτι, όπως οι Παριανοί στην Πάρο με το ναυάγιο του επιβατικού πλοίου Σάμινα τον Σεπτέμβριο του 2000. Ψαράδες έβγαζαν τους ναυαγούς στο λιμάνι και τους παρελάμβαναν άλλοι κάτοικοι με κουβέρτες και ρούχα.




in.gr : Ειδήσεις

Η σωστή και συνεχής εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων αεροπλάνων σώζει ζωές αλλά σαν τίτλος δεν πουλάει,
‘’ Σωστή Εκπαίδευση Κανένα Θύμα ‘’ ενώ ‘’ Θαύμα στο Ποτάμι’’ πώς να το κάνουμε είναι πιο sexy.

Λίγο πιο ανατολικά να κοιτούσε ο θεούλης μπορούσε να κάνει και κάτι σε θαύμα και για τον κόσμο στην Γάζα, αλλά μάλλον απασχολείται full time in the USA, παρ’ όλη την κρίση παντού στα θαύματα πάμε καλά.


Θαύμα πως δεν θρηνούμε καθημερινά θύματα στην ΝΥ διότι η επικοινωνία μεταξύ αστυνομίας, πυροσβεστικής, και ασθενοφόρων δεν είναι στο ίδιο σύστημα, θαύμα πώς δεν έχουν κλείσει όλες οι τράπεζες, θαύμα πως αντέχει ο στρατός στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, θαύμα πως δεν πέφτουν οι γέφυρες, θαύμα που η ανεργία είναι μόνο 10% δηλαδή 14% και όχι 30%, από θαύμα σε θαύμα πάμε.








Στο παρακάτω linc του 911, προσέξτε με τι τρόπο αντιμετωπίζει η dispatcher της Άμεσης Δράσης τον πολίτη που τηλεφώνησε για να δηλώσει την πτώση του αεροπλάνου.
Με τον τρόπο που απαντά στον άτυχο άνθρωπο που πήρε για να ενημερώσει τις αρχές για να σωθούν ζωές, είναι πασιφανές ότι η τηλεφωνήτρια που απαντά βαριέται, δυσφορεί, ακούγετε στην φωνή της το στυλ ‘’ τι μου λέει αυτός πάλι’’ σκέτη ανατριχίλα είναι η άξεστη, σημειώστε δε ότι αυτό το επάγγελμα του ‘’ dispatcher’’ ανταποκριτή τηλεφωνητή υπηρεσιών Άμεσης Δράσης, δύσκολο επάγγελμα είναι γεγονός, πληρώνετε καλά και κατατάσσετε στα βαρέα κα ανθυγιεινά.
Αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά πολλών εργαζομένων σε υπηρεσίες ιδιωτικές και δημόσιες στην ΝΥ τα τελευταία χρόνια, αυτή η συμπεριφορά και ο τόνος φωνής φέρνουν τον κόσμο στα όρια του, από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.Άλλο είδος συμπεριφοράς επίσης αποκρουστικής είναι του εξυπνάκια και του ξερόλα που δεν μπορεί να του/της πεις πάρε την μπριτζόλα πίσω είναι σαν παπούτσι, θίγετε προσωπικά ή σε βγάζει τρελό. Μόνο από θαύμα επαναλαμβάνουμε
Πριν λίγες ώρες γερανοί ανέλκυσαν το αεροπλάνο από το ποτάμι θα το μεταφέρουν σε ειδικό υπόστεγο για να γίνει έλεγχος στους κινητήρες.
Oι ξεναγοί των τουριστικών λεωφορείων θα δείχνουν το σημείο που έγινε το θαύμα άνευ υλικών αποδείξεων, έχουμε μια φοβερή ικανότητα στην ΝΥ, πουλάμε τα πάντα ως αξιοθέατα, από ατυχήματα όπως με το αεροπλάνο, το 911, σε ποιο τραπέζι καθόταν και ξεκοκάλιζε περιουσίες ο Maddoff, σε αυτό το κατάστημα σκοτώθηκε ο πωλητής που ποδοπατήθηκε από μανιασμένους καταναλωτές κ.α.
Και τέλος κατεβαίνουν παραστάσεις στο Broadway η μία μετά από την άλλη, πάνω από 12 κατέβηκαν τον Δεκέμβριο.
YouTube - 911 Calls and Surveillance video of US Airways Flight 1549




The Lady in the photos γνωστή και ως η ‘’ Δούκισσα του Carnegie ‘’ 96 ετών φωτογράφος στο επάγγελμα, προκαλεί τους νέους ιδιοκτήτες του διαμερίσματός της οι οποίοι την απειλούν με έξωση, ότι μόνο δεμένη με αλυσίδες θα την βγάλουν από το διαμέρισμα, ή θα της πληρώσουν αποζημίωση ύψους 10 million dollars.
Ατσα Gotham Lady, πάνω τους.
Η κα. Editta Sherman μένει σε διαμέρισμα στο κτίριο του Carnegie Hall, στην 57η οδό στο Manhattan, συμφερόντων της εταιρίας Carnegie για πολλά χρόνια και είναι αλήθεια ότι πληρώνει χαμηλό ενοίκιο.
Η ιδιοκτήτρια εταιρία θέλει να ανακαινίσει το κτίριο, δηλαδή να βγάλει όλους τους παλιούς ένοικους με χαμηλό ενοίκιο, με μερικές γυψοσανίδες σε κάποια διαμερίσματα, σιντριβάνι στο lobby και όνομα κτιρίου κάπως lux, να η ανακαίνιση & οι χιλιάδες δολάρια τον μήνα ενοίκιο για τους τυχερούς νέους ενοικιαστές, η κα. Editta όμως τους χάλασε τα σχέδια προς το παρών.

96-Year-Old Carnegie Towers Resident To Be Evicted - Gothamist ...

.