Categories

Tuesday, September 16, 2008

Street Level Gotham

Ώρα μεγάλης κρίσης στην ΝΥ, ως Gotham τις κρίσεις τις αντιμετωπίζει πιο ώριμα, σαν ΝΥ όμως υπάρχει πρόβλημα, διότι η ασυδοσία, η απληστία και η βλακεία, χτύπησε αυτό ακριβώς που πλασάρετε στην ΝΥ, life style, shopping, glamour etc.

The syle was dictating να ανοίγεις σαμπάνια των $ 200.00 for lunch at Cipriani’s, να πίνεις νερό των
$ 75.00 το μπουκάλι να κλείνεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο και όταν φτάνεις να σε περιμένουν ο dealer and the pimp, με άφθονο εμπόρευμα, να μπορείς να κάνεις lease any car any where, να πετάγεσαι μέχρι το Dubai για να αγοράσεις ρολόι, και άλλα αγαθά.

Αυτή τη ζωή έκαναν managers, traders σε εταιρείες θεσμούς για το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο, και όταν δούλευαν, πουλούσαν αέρα και ψέματα. Υπήρχαν φυσικά και αυτοί που φώναζαν για το αίσχος, όσοι δεν απολύθηκαν τους άλλαξαν αντικείμενο εργασίας.

Χιλιάδες οι εργαζόμενοι κάτοχοι μετοχών των εταιρειών που εργάζονταν, τις οποίες θα ρευστοποιούσαν για το συνταξιοδοτικό τους πλάνο, έχουν μείνει με άχρηστα χαρτιά στο χέρι μετά από 20 – 30 χρόνια σκληρής εργασίας.

Τις πιο πολλές φορές τους ανάγκαζαν να πάρουν μετοχές, αυτές δε οι εταιρίες έσπρωχναν και σπρώχνουν ακόμα νομοθετικό έργο, δική τους έμπνευσης και κατασκευής πληρώνουν lobbyists και ειδικούς για μεταρρυθμίσεις, δηλαδή για να βάλουν στο χέρι και το Social Security, κάτι σαν το ΙΚΑ στην Ελλάδα. Κυκλοφορούν στην Washington με τόνους από reports στα χέρια τους και πιέζουν ακόμη και θυρωρούς για τις μεταρρυθμίσεις.

Το κλείσιμο της Enron πριν μερικά χρόνια, και της συμβουλευτικής Arthur Andersen, η οποία συμβουλευτική πλασαριζόταν ως ‘’ Μέγας Οίκος ‘’ for financial advise, δηλαδή μαγειρέματος οικονομικών στοιχείων, ήταν η αρχή.

Βλέπουμε την πτώση της Citibank, το κράτος να αναλαμβάνει τις Indi Mack, Fannie Mae& Freddie Mac, τα προβλήματα με την Wachovia & Washington Mutual, το αίσχος με την Bear Sterns, το κλείσιμο της Lehman Brothers, την κρίση των Merril Lynch, Goldman Sacks κ.α. και σε λίγο το χάος και με τις Ασφαλιστικές, άρχισε με την AIG.









photo of Mr.Paulosn

Για την Goldman Sachs υπάρχουν υποψίες ότι θα βρεθεί λύση, διότι ο σημερινός μας υπουργός οικονομικών
Henry Paulson - Wikipedia, the free encyclopedia ήταν πρόεδρος of Goldman Sachs πριν αναλάβει το Υπ.Οικ.






photos from Galveston and Houston Texas, NY and London