Categories

Tuesday, September 30, 2008

Street Level Gotham

Κόσμος σκεπτικός & αφημένος στο Gotham, κάποιες μικρές σε μέγεθος διαμαρτυρίες, κάτι περιμένουμε όλοι.

Το Empire State Building έχει πράσινη κορυφή λόγω της λήξης του Ramadan, περίοδος νηστείας των Μωαμεθανών, αύριο που αρχίζει η Πρωτοχρονιά των Εβραίων θα αλλάξουν τον φωτισμό σε μπλε.

A Gotham tradition.





In Gotham στα περισσότερα local radio and televisιon stations, η απώλεια του Paul Newman παραμένει πρώτη είδηση.

Things are Gotham, όταν ένας teenager με φαρδιά χαμηλόμεσα παντελόνια και διάφορα καλώδια να ξεφυτρώνουν από τα αυτιά του, είναι στο check out της βιβλιοθήκης με DVD & Videos όπως το
Cool Hand Luke (1967) and The Hustler με πρωταγωνιστή τον Paul Newman, ρωτάς με τρόπο αν θα τα δει ο ίδιος ή οι γονείς του, απαντάει μέσα από τα δόντια του, βαριέται τα πολλά λόγια, ότι ο ίδιος τα έχει ήδη δει, και θέλει να τα ξαναδεί.

Ο Paul Newman υποστήριξε τον αγώνα εναντίον της χούντας στην Ελλάδα και από την ΝΥ και από το Hollywood.

Άνθρωπος, Ηθοποιός, Πατριώτης, Gentleman, Dude, Μάγκας.

Fort Apache the Bronx (1981) a film about The Bronx in NY with Paul Newman.
photo J.SerranoMr. Jose Serrano, a democratic Congressman from the Bronx, δεν ψήφησε υπέρ του νομοσχεδίου ''Δώστε και Σώστε την Wall Street'' και εξήγησε τους λόγους.

‘’Οι πολίτες που με ψηφίζουν στο Bronx ήταν φτωχοί όταν όλοι στην Wall Street κυλιόντουσαν στο χρήμα. Δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε για τους ψηφοφόρους μου άμα σωθεί η Wall Street’’.

A Gotham response.




photos L.Bernstein, B.Seals and E.Villela in the center with the glasses

Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά μαζεύουν όλα τα παιδιά στο αμφιθέατρο το λεγόμενο Assembly Hall για διάφορες εκδηλώσεις μία φορά την εβδομάδα.

Ο Leonard Bernstein, musician and composer για τον οποίο έχουν αρκετά αφιερώματα αυτή την εποχή στο Gotham, η Beverly Seals soprano of the Metropolitan Opera, ο Ed. Villela major dancer of the American Ballet Company, καθώς και άλλοι καλλιτέχνες και επιστήμονες έκαναν επισκέψεις σε σχολεία κατά την διάρκεια των Assembly και εξηγούσαν στους μαθητές γιατί επέλεξαν να είναι καλλιτέχνες ή επιστήμονες, πώς ζουν από αυτή την επιλογή, γιατί τους αρέσει η δουλειά τους κλπ.

Ήταν προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού του Υπ. Παιδείας για μαθητές Λυκείου, για τον καλλιτεχνικό επαγγελματικό προσανατολισμό υπεύθυνος αν δεν κάνουμε λάθος ήταν ο L.Bernstein.
Αξιόλογη και σημαντική η υποστήριξη και από τον ιδιωτικό τομέα για αυτό το πρόγραμμα.
O L.Bernstein τότε ήταν διάσημος, επιτυχημένος με πωλήσεις δίσκων, συναυλίες κλπ., η Beverly Seals ήταν από τα πρώτα ονόματα στην Όπερα, και ο Villela ο καλύτερος χορευτής του ΑΒΤ.

Την ώρα που περνούσε η πομπή με την σωρό του Lenny προς το Green Wood Cemetery in Brooklyn, σταμάτησαν την δουλειά τους έβγαλαν τα καπέλα τους και αποχαιρέτησαν τον New Yorker δημιουργό και πολίτη εργαζόμενοι σε μία οικοδομή, ακούσαμε από την κόρη του Lenny.

WNYC - “Our Lenny” - Events Calendar