Categories

Wednesday, March 5, 2008

Street Level Gotham















Πρέπει να μαζευτούν όλες οι σελίδες του Τσελεμεντέ και να ξαναραφτούν στην ταλαιπωρημένη ράχη του βιβλίου. Μαγειρίτσα, κουλουράκια, τσουρέκια και γαλακτομπούρεκο για του Αγίου Γεωργίου, δεν γίνονται χωρίς το Ευαγγέλιο της ελληνικής μαγειρικής. Ένας καημένος παλιός Τσελεμεντές, γραμμένος στην καθαρεύουσα με οξείες, περισπωμένες, δασείες και ψιλές, εκδόσεων Φυτράκη, είναι το εργαλείο για τα πάντα στην κουζίνα, ειδικά για διαμάχες σε θέματα τεχνικής όπως π.χ. αν τον μπακλαβά τον σιροπιάζεις κρύο ή ζεστό.
Aρχίζει το ψάξιμο για bookbinder κάπου στο Gotham που να μπορεί να εκτελέσει the task on time and with expertise. Φίλοι, Gotham residents, γνώριζαν and recommended το εργαστήρι του κ. Walter Schnerb in the upper West Side.

Εργαστήρι κ. Walter Schnerb, άλλος χώρος άλλης εποχής άλλης αίσθησης και άλλων συγκινήσεων. Είναι πράγματι σαν να περνάς σε άλλον αιώνα με το που μπαίνεις σε αυτό το εργαστήρι. Ο κ. Schnerb ράβει βιβλία και άλλα έντυπα, από το 1951 και αναρωτιέται κανείς για το υλικό που έχει περάσει από τα χέρια αυτού του άξιου ανθρώπου όλα αυτά τα χρόνια.


Ο ίδιος ευγενικός χαμογέλασε με κατανόηση, κατάλαβε το ‘’ επείγον’’ της περίπτωσης του Τσελεμεντέ και υποσχέθηκε να το έχει έτοιμο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Φεύγοντας ευχές για Καλό Πάσχα & Good Passover, ο κ. Schnerb είναι πιστός της εβραϊκής θρησκείας, υποσχέσεις μετάφρασης στα αγγλικά συνταγή από τον Τσελεμεντέ για τσουρέκι και γρήγορο μέτρημα των άλλων βιβλίων που θα έρθουν για θεραπεία και αποκατάσταση στο εργαστήρι. Αν δεν βρούμε δικά μας θα φέρουμε φίλων.

ΥΓ. Πρόσφατα μάθαμε ότι έγραψαν και NY Times
για τον καλό αυτό άνθρωπο.
Urban Studies