Categories

Friday, March 5, 2010

Street Level Gotham


Οι ομοιότητες Ελλάδας New York είναι εκνευριστικά πολλές, το δηλώνουμε με επίγνωση και γνώση επί του θέματος.
Νέο μέτρα σε ορισμένες περιοχές του Gotham μοιραζόμαστε ταξί με άλλους μέσα στο taxi θα υπάρχουν 4 επιβάτες συν τον οδηγό που θα μιλάνε όλοι στο κινητό τους ταυτόχρονα. Πριν λίγες μέρες συνέλαβαν ταξιτζή εδώ στην ΝΥ ό οποίος έκλεβε τους επιβάτες, απίθανα πράγματα, έκλεβε όμως πολύ. Σε ένα μήνα είχε γράψει το ταξίμετρο $ 40.000, ακριβώς σαράντα χιλιάδες dollars. Μην μας πείτε ότι αυτό δεν σας θυμίζει Ελλάδα ?

Αεροελεγκτής του JFK Airport έφερε το παιδάκι του στην δουλειά για να δει το παιδάκι που δουλεύει ο daddy, πάρκαρε το ο παιδάκι στο μικρόφωνο και του είπε ‘’ γιέ μου εσύ θα σηκώσεις το πουλί το σιδερένιο σήμερα’’, και το παιδάκι άρχισε να δίνει εντολές προς πιλότους έτοιμους για απογείωση. Λες και πήγε το παιδάκι στο μπακάλικο του πατέρα του και του μάθανε να κόβει φέτα.

Σαν τον ορθοπεδικό σε ελληνικό νοσοκομείο που έφερνε μέσα στο χειρουργείο το ανήλικο γιό του ‘’ για να μαθαίνει πώς παίρνει ο μπαμπάς τα φακελάκια’’ πριν βγάλει φρονιμίτη.


Κάθε φορά που πατάει το πόδι της στην ΝΥ το μοντέλο Naomi Cambell κάποιον τρώει η μαρμάγκα, συνήθως άτομο που τις προσφέρει υπηρεσίες, οδηγός, μακιγιέρ, οικιακή βοηθός κλπ. Πάλι χτύπησε η τρελή σαν τους Χρυσαυγίτες στην Αθήνα, έχουμε τρομοκρατηθεί κρυβόμαστε μπας και μας πετύχει πουθενά και μας πάρουν και εμάς τα σκάγια.

Ο ψυχίατρος μάς εντόπισε και καινούργια σύνδρομα φόβου. Ένα ήταν να κρυφτούμε γιατί αν χάνανε οι Καναδοί από την USA στο hockey in the Olympic Games, ευτυχώς κέρδισαν οι Καναδοί, θα έκαναν embargo of Molson Beer για αντίποινα και τι θα κάναμε το καλοκαίρι χωρίς Molson Beer, φοβόμαστε ότι θα επιτεθεί σε εμάς ή στο σκυλί μας λυσσασμένο raccoon άμα κάνουμε βόλτα in Central Park γιατί ακούσαμε ότι κάνουν αντιλυσσικά εμβόλια στα raccoons του πάρκου. Κάθε μέρα ειδικοί και εταιρίες φαρμάκων μας λένε πόσα νέα πράγματα πρέπει να φοβόμαστε ή να ντρεπόμαστε. Ρυτίδες λόγω γήρανσης για παράδειγμα παίζουν σε δύο ταμπλό, αυτό της ντροπής ,τσ, τσ, τσ, τσ, και αυτό του φόβου. Διπλή δόση αταράξ.






Είδαμε φοιτητές να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται εδώ στις ΗΠΑ, να είναι καλά τα παιδιά. Πόσο κοντά μας έφεραν οι κυβερνήσεις των οικογενειών Bush & Καραμανλή είναι ανατριχιαστικό. Τέτοιος συντονισμός πιά ?

Όχι φυσικά ότι η ‘’βρώμιά , η κλεψιά, η βία, η ρεμούλα ή ωχ βρω αδερφέ στάση, ή δεν θα με πιάσουν’’, είναι νέες έννοιες και πρακτικές στο σύστημα μας εδώ στην ΝΥ και στις ΗΠΑ γενικότερα, είναι παλιές αρχαίες σχεδόν πρακτικές, απλά τις χρησιμοποιούσαμε μόνο οι Wasps στο παρελθόν τώρα όλοι. Άλλο να σε κλέβει ξανθός με κουστούμι άλλο ταξιτζής από το Pakistan, δεν είναι το ίδιο πράγμα πώς να το κάνουμε.



Είμαστε όλο χαρά, άνοιξε η έκθεση με έργα της συλλογής του Δάκη Ιωάννου από την Ελλάδα στο New Museum of New York. Το λέμε και θα το λέμε συνέχεια οι Ελληνες της Ελλάδος και της Κύπρου ειδικά στα εικαστικά προσφέρουν πολλά περισσότερα από εμάς εδώ τους Ελληνες των ΗΠΑ.Καλές ήταν επίσης οι βόλτες που κάναμε στο Guggenheim and Whitney Museums ειδικά στο Guggenheim the Tino Sehgal event.


Με τους έλληνες φίλους in Gotham λέγαμε για το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus με την Αφροδίτη. Βλέπετε είχε μεγάλη χιονοκαταιγίδα μείναμε σπίτι και είδαμε όλη την ‘’ αγανάκτηση’’ των ελλήνων της Ελλάδος για το ‘’ υβριστικό εξώφυλλο ‘’ on television.
Καλλίτερο εξώφυλλο από αυτό δεν μπορούσε να υπάρξει. Η Αφροδίτη της Μήλου η κουλή έβγαλε χεράκια, θαύμα, θαύμα, και έμαθε πώς να τα χρησιμοποιεί σωστά προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί πρέπει να αισθανόμαστε και εμείς ολίγον υπεύθυνοι για τα χάλια μας.


ps. We apologize we cannot post links for technical reasons. We will try to correct the problem soon.