Categories

Wednesday, March 11, 2009

Street Level Gotham



Αντίο στον αγαπητό συνεργάτη Robert Guskind του Gowanus Lounge.Αγαπητός στο blogsere of Brooklyn για το οποίο και έγραφε, ιδιαίτερα αγαπητός σε εμάς του I Gotham Greek. Θα μας λείψει .
Τον αποχαιρετούμε με μία photo of the Erasmus High School of Brooklyn για το οποίο είχαμε από κοινού εκφράσει θαυμασμό για το κτίριο, το όνομα και την ιστορική σημασία του σχολείου για την πόλη του Brooklyn.




Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο «Ελβετός ζιγκολό» που εκβίαζε πλούσιες κυρίες.

Πέρα από τις παραπάνω λέξεις πρέπει να συνηθίσουμε και την ιδέα του Ελβετού ζιγκολό. Είναι τόσο απασχολημένοι οι μεσόγειοι ζιγκολό που έχουν κάνει out sourced βαρέα και ανθυγιεινά σε Ελβετούς ?


Οι σχέσεις μας με την επάρατο λέξη που αρχίζει με το γράμμα ‘’D’’ Depression, είναι σε εξέλιξη, the other word που αρχίζει με το γράμμα ‘’R’’, Recession δεν αρκεί, την ξεπεράσαμε.
Άλλη νέα έκφραση, αγαπημένη των ειδικών είναι ‘’ shadow banking’’, ανακάλυψαν ότι οι τράπεζες τρέχανε δύο συστήματα . Ένα ‘’ στην σκιά’’ λένε οι ειδικοί, και ένα στον ήλιο, δήθεν.
Σιγά το νέο, το ξέραμε ότι έτρεχε δίπλα και ασορτί με την διοίκηση της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ.

The poster boy της κομπίνας, κ.Madoff πριν δει τα σίδερα της φυλακής, any day now, διαπραγματεύεται με τις Αρχές να κρατήσει το σπίτι του στην Park Ave για την σύζυγο του που ιδέα δεν είχε για τις κλοπές λέει, και $ 62 millions για τσίχλες, τσιγάρα, χαρτομάντιλα κλπ.
Έχει επιβεβαιωθεί από όλους όσους έβαλε στο χέρι, ότι παρακαλούσαν για να τους δεχτεί σαν πελάτες δηλ. να τους κλέψει. Πόρτα ο κ. Madoff, έβαζαν μέσο για να δεχτεί να επενδύσει τα χρήματά τους.

Λίγες χιλιάδες απατεώνων έβαλαν στο χέρι 6 δις κόσμο, το πρόβλημα με την AIG δεν έχει πιάσει πάτο ακόμη, αυτή και αν δεν είναι κομπίνα.



Στην ΝΥ η κίνηση σε restaurants, stores, theaters είναι από low έως very low. Ακόμη και αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δεν ξοδεύουν χρήματα. Το χέρι στην τσέπη παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα που στην ΝΥ μπορεί να διαφέρουν πολύ από τα απαραίτητα στο Amsterdam, Paris, Lisbon etc.

Απαραίτητο για τον υστερικό New Yorker είναι το μπουκαλάκι με απολυμαντικό υγρό, απολυμαίνουν τα χέρια τους 300 φορές την ημέρα, δεν φεύγουν καθόλου από την θέση εργασίας τους για να πλύνουν τα χέρια τους στην τουαλέτα με νερό και σαπούνι.




Αλλο trent που φοριέται mucho και έχει αντικαταστήσει lattes and frapuchinos είναι χυμοί από φρούτα ή λαχανικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες τα οποία αποκαλούνται nutritious – medicinal, θρεπτικοθεραπευτικά, τους κουβαλάνε παντού.

Ένας τέτοιος χυμός είναι το POM χυμός από ρόδι, κοστίζει γύρω στα $ 4.00 το μπουκαλάκι και για γεμίσει κάθε μπουκαλάκι χρειάζονται 4 περίπου ρόδια. Αν τους πεις γιατί βρέ πασά μου δεν τρως ένα ρόδι για να δεις την υγειά σου, έτσι όπως καταναλώνεις τον χυμό χρειάζεσαι για την αφεντιά σου πάνω από 5 στρέμματα σε ρόδια τον χρόνο, σου απαντάνε ότι δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους. Είναι όμως οικολόγοι και σέβονται το περιβάλλον.





Γιορτάσαμε ως έθνος, τα πενήντα χρόνια της Barbie, την οποία δεν βάλαμε ποτέ στα σπίτια μας, ήταν από τα παιχνίδια που μας ενοχλούσαν μαζί με όπλα, σπαθιά κ.ο.κ.

Η κούκλα που μας άρεσε ήταν η Miss Piggy, σήμερα είμαστε φτυστές η Miss Piggy in looks and weight , τα αγοράκια μας είναι συλλέκτες όπλων, και κουβαλάνε στο σπίτι κοπέλες φτυστές Barbie οι οποίες μιλούν άπταιστα την Ρωσική, Ουκρανική, Μολδαβική κλπ.

Despite Outcry, Gandhi Items Sell for $1.8 Million update for Gandhi, τελικά τα αντικείμενα του μακαρίτη πουλήθηκαν σε Ινδούς πολίτες ευτυχώς. Ο ‘’ συλλέκτης ‘’ αμερικανός baron σε κάτι, έχουμε πήξει στους barons, baron of charity, barons for environmental issues, barons σε κάτι που τους κάνει ζάπλουτους αλλά είναι για τα παιδάκια.Not bad.

From the band of holcombe waller and the Healers songs of Jacques Braille. Νέα παιδιά τραγουδάνε παλιούς καλούς.
Lunch Money // Friends great songs for kids.


Δύο video clips που βρήκαμε πολύ του γούστου μας.