Categories

Thursday, December 18, 2008

Street Level Gotham


Μία μέρα οι γιοί του κ. B.Madoff, τρέξανε στο FBI και κατέδωσαν τον πατέρα τους.

‘’ Τρέξτε ο daddy κλέβει, μόλις το πήραμε είδηση, δεν ξέρουμε πόσα έχει κλέψει, εμείς βάλαμε καμιά 200 millions στην άκρη, εκτός από αυτά που έχει in off shore companies, θα τα χρειαστεί ο daddy για δικηγόρους, μασάζ, tips, και ήρθαμε σε εσάς κατευθείαν μόλις το πήραμε είδηση. Δεν ξέραμε τίποτε’’.

Ο daddy είναι ο broker, banker, high roller πρώην πρόεδρος της NASDAQ ο πολύς κ. B.Madoff.

Η εικόνα στην ΝΥ θυμίζει πολύ την δεκαετία του 80 όταν κοίταγε ό ένας τον άλλο όταν κάποιος νοσούσε από AIDS.

O B.Madoff ήταν η σχέση που όλοι ήθελαν να έχουν, ο διαλεκτός ο σίγουρος, the sexiest of them all, ενδόμυχα πίστευαν ότι ήταν a Wall Street insider, ‘’ ό από μέσα ‘’ είχε πληροφορίες για καλές μετοχέs πριν από άλλους brokers, παράνομο φυσικά να ξέρεις και να λες, θα έπαιζε σίγουρες μετοχές και θα μάζευαν χρήμα.


Όταν το χρήμα έρχεται δεν ρωτάει κανείς από πού και πως, όταν δεν έρχεται γίνονται έρευνες, και η ιστορία πήγαινε έτσι για δέκα και παραπάνω χρόνια μέχρι την ώρα που κάποιος από όλους λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών αποφάσισε να κάνει μια μικρή ανάληψη, 8 δις $, από τα χρήματα που φαινόταν στα χαρτιά ότι είχε, και όταν πέρασε από το ταμείο και του είπαν ότι δεν υπάρχει το χρήμα, , το party άρχισε.


Υπηρεσίες ελέγχου ανύπαρκτες , για καλό και για κακό όμως ο Madoff είχε κάνει γαμπρό ελεγκτή, εργαζόμενο στο Securities and Exchange Commission , φρόντισε ένας από τους συνεργάτες του να εκπροσωπείτε νομικά από τον γιό του νυν υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Michael Mukasey, έδινε χρήματα στα κόμματα ειδικά στο Δημοκρατικό, έδινε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και αυτοί του έδινα εισφορές και δωρεές για να τις επενδύσουν, ο τέλειος gentelman.
Όλο αυτό το οικοδόμημα το έλεγχαν δύο λογιστές σε κάτι γραφεία μακριά από την ΝΥ, για παράδειγμα τα γραφεία ήταν στην Μεσογείων και οι λογιστές ήταν σε κάτι παλιές αποθήκες στην βιομηχανική περιοχή Βόλου, τόσο μακριά.

Οι ρεμούλες απέκτησαν όνομα, λέγονται Bernard Madoff, πίσω του θα κρυφτούν όλοι οι προηγούμενοι, Bear Sterns, Lehman Brothers, Goldman Sacks, Citibank etc.
Tα μέλη της οικογένειας του φοβούνται για την ζωή τους, απειλές σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, ο ίδιος μένει κλεισμένος στο σπίτι του on 5the avenue, ο εισαγγελέας του φόρεσε ειδικό βραχιόλι για να τον ελέγχουν, και δημοσιογράφοι οικονομικού ρεπορτάζ υποψιάζονται το ύψος της απάτης ξεπερνά τα 50 δις.
Judge orders ankle bracelet, curfew for Madoff (AP)


Οι μεγιστάνες που έχασαν χρήματα επενδύοντας με τον Madoff, στις επιχειρήσεις τους έχουν στρατό από ειδικούς, ορκωτούς λογιστές ελεγκτές κ.ο. κ. κανείς δεν κατάλαβε τίποτε ?
Και ¨Ελληνες επενδυτές στην λίστα θυμάτων του Madoff


SEC doing what whistleblower asked, 9 years too late άρθρο της Daily News, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας στην ΝΥ, ο κ. H.Markopoulos για εννέα χρόνια έγραφε γράμματα και έστελνε e mails στην υπηρεσία ελέγχου λέγοντας τους ότι κάτι συμβαίνει με την εταιρεία του B.Madoff, the math is not there., κανείς δεν έδινε σημασία.


Η αύρα της πόλης χειμωνιάτικη, χιονίζει, περιμένουμε πότε θα κάτσει στην θέση γερουσιαστή η κα. Caroline Kennedy, έχει κάνει μεγάλη προετοιμασία για αυτό το αξίωμα έχει γράψει βιβλία, έχει φιλανθρωπικό έργο, την ενδιαφέρει η παιδεία, δεν έχει δουλέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα, λέγετε Kennedy, είναι έτοιμη.

Οι νομάρχες της ΝΥ κ. D. Paterson & του Illinois κ. Mr. Blagojevich.

Ο κ. D.Paterson είναι σχεδόν τυφλός, African American, συμπαθής, προσεκτικός, ο νομάρχης του Illinois κ. Mr. Blagojevich είναι εκνευριστικός, δεν είναι συμπαθής έχει απαράδεκτο χτένισμα μιλάει πολύ και είναι απρόσεκτος.

Και οι δύο νομάρχες πρέπει να καλύψουν την θέση του γερουσιαστή έως τον Ιανουάριο, η FBI παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του νομάρχη Illinois, δεν ξέρουμε αν ήταν νόμιμη η παρακολούθηση, για όλους τους παραπάνω λόγυς, τον μαγνητοφώνησαν να βγάζει την θέση του νομάρχη στο σφυρί, η FBI δεν ασχολήθηκε με τον νομάρχη της ΝΥ, ο πρόεδρος έχει επιλέξει την επόμενη γερουσιαστή της ΝΥ, και ο νομάρχης μας δεν μπορεί να πει κουβέντα.



Η κα. Tina Brown of Talk magazine, καρφώνει από το blog της’’ Daily Beast’’ κυρίες, συζύγους προέδρων οργανισμών που τα πήρανε από όλους, οι οποίες συνεχίζουν να ψωνίζουν σε ακριβά καταστήματα και να ξοδεύουν μεγάλα ποσά.

Η κα. Tina Brown θα δίνει tips σε πωλητές/πωλήτριες για να τις λένε ποιες ψωνίζουν και πόσα ξοδεύουν.
Με αυτές τις κυρίες η κα.Brown έκανε παρέα πριν λίγες μέρες.