Categories

Saturday, December 6, 2008

Street Level Gotham






Monday in Williamsburg Brooklyn, αγοράσαμε εφημερίδα και τσιγάρα από του Patty που είναι Ινδός από την Βομβάη. Μας εξυπηρέτησε ο υπάλληλος του καταστήματος ο Zarif συγγενής του ιδιοκτήτη από το Πακιστάν, ακριβώς απέναντι η συναγωγή γεμάτη κόσμο λόγω της επίθεσης στην Βομβάη.
photos

Indian Day Parade, Pakistani Day Parade NYC, Jewish school boys Brooklyn, Jewish Friday prayer, East River, Brooklyn


Το εμπόριο και η επεξεργασίας διαμαντιών στην Ευρώπη, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, ήταν για αιώνες εβραϊκή υπόθεση, από την δεκαετία του 1980 αρχίζουν να αγοράζουν Ινδοί καταστήματα και εργαστήρια διαμαντιών και ο κλάδος έχει μεταφερθεί στην Βομβάη.
Οι Ινδοί έχουν μεγάλη παράδοση στην επεξεργασία πολύτιμων λίθων και είναι άριστοι τεχνίτες

Αντέχουν ακόμη κάποιες παλιές εβραϊκές επιχειρήσεις του κλάδου με καταστήματα και εργαστήρια σε λίγες Ευρωπαϊκές πόλεις στο Manhattan and αρκετά στο Brooklyn.


WSJ: Indians Unseat Antwerp's Jews As the Biggest Diamond Traders

Έργα of gentrification nature in Atlantic Yards and Red Hook, κατεδάφιση / καταστροφή εργατικών περιοχών με στόχο την ‘’ βελτίωση’’ της περιοχής, δηλαδή την κατασκευή shopping malls, restaurants, hotels,που θα άλλαζαν ριζικά την εικόνα του Brooklyn, είναι σχεδόν παρελθόν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Slow Economy Likely to Stall Atlantic Yards - New York Times
Στο Brooklyn υπάρχει μεγάλη ανάγκη για schools & hospitals, το κύμα νέων κατοίκων που έρχονται στο Brooklyn from Manhattan λόγω των χαμηλότερων ενοικίων είναι στο full.




Red Hook not catching many buyers - The Real Deal New York Real ...


In Brooklyn αυτό που δεν είναι παρελθόν για την ώρα αλλά σε έξαρση είναι η αστυνομική βία, καθώς και η αύξηση της εγκληματικότητας.

Gothamist: Cop Fatally Shoots Chair-Wielding Man in Brooklyn
Police brutality cases on rise since 9/11 - USATODAY.com