Categories

Monday, April 27, 2009

Street Level Gotham


Δευτέρα πρωί στο financial district in Gotham είχαμε πετύχει και θέση parking, a rare phenomenon και κάποια στιγμή προχωρώντας προς τον προορισμό μας βλέπουμε κόσμο να βγαίνει τρέχοντας από τα κτίρια να τρέχει και να κοιτάει τον ουρανό, που δεν φαίνετε και πολύ αλλά όλοι κοίταγαν ψηλά κρατώντας το ‘’ οξυγόνο’’ κινητό στο χέρι.

Τρέχουμε στην αυλή του Trinity Church και βλέπουμε 1 πολεμικό αεροπλάνο πίσω από ένα jumbo 747.

Το μυαλό μας στο καλό δεν πήγε, είπαμε έφτασε ο Αχμεντινεζάν και τον υποδέχονται, ο κόσμος τηλεφωνούσε ή τράβαγε φωτογραφίες φανερά τρομαγμένοι, εμείς κοιτούσαμε τον κόσμο και σκεφτόμασταν πως θα την κάνουμε και από πού, ταυτόχρονα θαυμάζαμε αυτούς και αυτές που έστελναν μηνύματα με ταχύτητα φωτός, ειδικά κάποιες κυρίες έτρεχαν φορώντας ψηλά τακούνια, στενές φούστες, με κάτι τεράστιες τσάντες γεμάτες πράγματα, και ταυτόχρονα μίλαγαν και έστελναν μηνύματα και έπιναν νερό ή power ρόφημα.
Multitaskers και σε emergency κατάσταση. Whoa!!!!

Σε λίγο μάθαμε ότι το jumbo 747 ήταν το προεδρικό αεροπλάνο The Air Force One, μείον προέδρου, έκανε βόλτες στην περιοχή του Αγάλματος της Ελευθερίας και το ακολουθούσε 1 πολεμικό όπως συνηθίζετε και ό λόγος της βόλτας ήταν ένα απλό photo op, ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες στο προεδρικό αεροπλάνο πάνω από την ΝΥ με καθαρό ουρανό και λιακάδα όπως και τότε…
Βρέ λαχτάρα που πήραμε.

Την Κυριακή ήταν η παρέλαση των Ελλήνων στην 5η λεωφόρο, δεν πήγαμε, αλλά είδαμε στην τηλεόραση την Καλομοίρα. Και του χρόνου.



Ολα τα είχαμε η γρίπη μας έλειπε. Αρκετά τα κούσματα στην ΝΥ.

Ο δήμαρχος μας είπε να μην φιλάμε ό ένας τον άλλο, να μην δίνουμε το χέρι για χειραψία, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, αν γριπιαστούμε να μείνουμε σπίτι μέχρι η κατάσταση μας επιδεινωθεί και τότε να πάμε στο νοσοκομείο.
Γρίπη μπορεί να μην κολλήσουμε αλλά την πανώλη από τα ποντίκια στο subway δεν την γλυτώνουμε.




Πραγματοποιήθηκε εθνική συνάντηση για το θέμα τον κοριών – ζωυφίων σε λίγο θα οργανώσουν συνάντηση για την γρίπη των χοίρων, μάθαμε ότι από το 2000 πτηνά και κινητήρες αεροπλάνων έρχονται σε συχνή επαφή το Kennedy Airport πρώτο στα κρούσματα, διώχνουμε ζώα από διαφορα Zoos in Gotham, αρκετά από το Bronx Zoo γιατί δεν έχουμε να τα ταΐσουμε.



Εν τω μεταξύ έχουμε την τιμή να είναι κοντά μας σε φυλακή του Gotham ο Σομαλός πειρατής που έπιασαν στις ακτές τις Σομαλίας αμερικανοί στρατιώτες. Το ημερήσιο κόστος κράτησης του πειρατή κοστίζει τόσο όσο για να ταΐσουμε τα ζωάκια του Bronx Zoo για μία εβδομάδα. Όχι ότι μας αρέσουν να βλέπουμε ζώα σε κλουβιά αλλά αφού τα έχουμε ας τα φροντίσουμε.


Beatrice Arthur: A towering comedic talent from another era - Los ...
Πέθανε το «Χρυσό Κορίτσι» της τηλεόρασης, Μπία Αρθουρ

A total Gotham dude, ηθοποιός με μοναδικό χάρισμα στο timing μεγάλη κωμικός καθώς και καταπληκτική στην ανάγνωση. Την είχαμε δει σε ένα poetry reading in the 80’s στο Gotham, ήταν ανεπανάληπτη. Δεν χάναμε επεισόδιο από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες συμμετείχε. Θα μας λείψει.

Land of the Lost Souls by Cadillac Man - Time Out Chicago

End Homelessness - Change.org: Cadillac Man, Rising Star

Βιβλίο από τον homeless Cadillac Man, μιλάει για την ανθρωπιά των αστυνομικών και την σκληρότητα των καλών ανθρώπων.
Οι άστεγοι του Gotham ξέρουν την πόλη και την περιγράφουμε με μεγάλη ακρίβεια, ειλικρίνεια και ήθος. Το αγοράσαμε και θα το διαβάσουμε.