Categories

Tuesday, November 25, 2008

Street Level Gotham



Αυτό που κάνει εντύπωση σε έμας anyway, είναι ότι μιλώντας με γνωστούς, εργαζόμενους σε τράπεζες ή οικονομικούς οργανισμούς όταν τους ρωτάμε αν είχαν καταλάβει είχαν πάρει μυρωδιά για το τι επρόκειτο να συμβεί μας λένε ότι δεν είχαν καταλάβει ότι η κρίση θα ήταν τόσο μεγάλη.
O.k. ‘’ μας είχατε πει ότι από τον Οκτώβριο του 2007 το delivery boy που έφερνε καφέδες και φαγητό έλεγε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και το βλέπει από τα τυχερά του’’.
Μας απαντούν ότι τότε τους φάνηκε ότι ο κόσμος έκανε δίαιτα δεν έτρωγε πολύ και κατά συνέπεια δεν έδινα μεγάλα φιλοδωρήματα στα delivery boys.

Συνεχίζουμε, ‘’ θυμόσαστε όταν βγαίναμε για ποτά κάποιες Παρασκευές του 2007 και ο γνωστός μας για χρόνια barman στο bar που πάμε χρόνια μας έλεγε ότι πρέπει να απολύσει προσωπικό πριν τις γιορτές, δηλαδή τέλος Οκτωβρίου του 2007 ( σημ. the bussiest season for bar and restaurants in NY is from October to December) γιατί έχουν μειωθεί τα κέρδη πάνω από 30% και αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες’’ ? μας απάντησαν δεν είχαν πάρει είδηση was happening on the street.

Δικό μας συμπέρασμα, θεωρούσαν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν ‘’ financial tools ’’ smart, πρωτοποριακά, αποτελεσματικά και όταν θα έσκαγε η φούσκα θα έσκαγε στην διπλανή επιχείρηση όχι στην δική τους, και δείχνουν να νομίζουν ότι όταν θα ‘’ γυρίσει ‘’ η αγορά it will be business as usual, δεν θα αλλάξει τίποτε.
H μας δουλεύουν ή ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.



photos of stores going out of business in NYC
Κάθε φορά που εμφανίζετε τραπεζίτης στην Washington με το χέρι απλωμένο κάτι παίρνει, για την βιομηχανία αυτοκινήτων τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Επισκέφτηκαν την Washington οι πρόεδροι της General Motors, Ford & Chrysler ζήτησαν κάτι λίγα 25 δις, δεν πήραν τίποτε για την ώρα, τους μάλωσαν γιατί πήγαν στην Washington με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα, όχι θα έπαιρναν το τρένο, γιατί δεν είχαν φέρει μαζί τους μελέτη για το τι θα έκαναν με τα 25 δις, και γιατί δεν έχουν ακόμη κατασκευάσει αυτοκίνητα οικονομικότερα σε καύσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι που μάλωσαν the boys from Detroit, χρησιμοποιούν αυτοκίνητα κυβισμού νταλίκας.




Ο Obama επιλέγει στελέχη για την νέα κυβέρνηση, η ορκωμοσία είναι στις 20 Ιανουαρίου 2009, και έως τώρα οι περισσότεροι έχουν υπηρετήσει ως υπουργοί, στελέχη ή ακόμη και ως πρώτες κυρίες στις κυβερνήσεις Clinton, ήταν αντίπαλοι του για την προεδρία, και έχουν ψηφίσει υπέρ του πολέμου στο Ιράκ.

Αρκετοί συνεργάτες του νέου προέδρου είναι από το Σικάγο από όπου και εκλέγετε.
Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που οι Greek Americans of NY δεν ψήφησαν Obama, δεν θα έβαζε τα παιδιά τους στο δημόσιο, ενώ η Hilary που εκλέγετε στην ΝΥ θα ‘’ εξυπηρετούσε’’ the New York Greek American community.
Οι Ελληνες δημοκράτες ήθελαν την Hilary γιατί ήταν σίγουροι ότι θα κυβερνούσε ο Bill Clinton, την Hilary την θεωρούν ικανή μόνο να κόβει κορδέλες σε εγκαίνια.