Categories

Wednesday, November 12, 2008

Street Level Gotham




Στο Τέξας κάτι άλλαξε στην Ελληνική Αρχιεπισκοπή της ΝΥ η παράδοση παραμένει.



Το χρήμα ήταν και είναι η κορώνα της ΝΥ, money is the King, και ευχαριστούμε τους Ολλανδούς για αυτό.

Από την ώρα που οι Ολλανδοί έδωσαν χάντρες στους Ινδιάνους της φυλής των Lenni Lenape για την αγορά του Manhattan, money and NY πάνε ζευγάρι. Οι Ινδιάνοι από ότι λένε οι ιστορικοί δεν πούλησαν το Manhattan στους Ολλανδούς, δέχτηκαν τα κομπολόγια σαν δώρα, δεν είχαν ιδέα από real estate transactions, που να φανταστούν οι ιθαγενείς ότι πούλησαν την ζωή τους στους πιο άξιους εμπόρους της Δύσης, οι οποίοι ψάχνανε να στήσουνε κάπου στη νέα ήπειρο μαγαζί για να βγάζουν χρήματα και η ΝΥ ήταν ότι έπρεπε.

Ο ποταμός Hudson τους προσέφερε ιδανικές συνθήκες για εμπόριο, καράβια από την Ευρώπη έφερναν όπλα και μπαρούτι, τα οποία έδιναν στους Ινδιάνους του Manhattan με αντάλλαγμα εμπορεύματα όπως ξυλεία, δέρματα, γούνες κα. Οι Ολλανδοί έμαθαν στους Ινδιάνους την χρήση των όπλων, έφερναν κινούμενους στόχους, Ινδιάνους από άλλες φυλές και τους μάθαιναν την τέχνη της σκοποβολής.


Σαν το σπίτι τους οι Ολλανδοί ονόμασαν τα οικόπεδα που πήραν από τους Ινδιάνους New Amsterdam, το εμπόριο πήγαινε καλά, κάποιος όμως το είπε στους Αγγλους πόσο καλά περνούσαν the Dutch boys in New Amsterdam και μια μέρα έφτασαν κάτι καράβια with some British boys.
Ότι βρήκαν από τους Ολλανδούς το κράτησαν εκτός από το όνομα, το άλλαξαν ονόμασαν την πόλη New York, and the rest is history.

Is it true that Indians sold Manhattan for $24 worth of beads and trinkets?




Σήμερα στο Gotham ‘’ χτύπησαν ‘’ οι καταπληκτικοί The Yes Men , μοίραζαν δωρεάν στον κόσμο τους δικούς τους New York Times, με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2009, με πρωτοσέλιδο τίτλο :





















Οι χορηγίες για τις τέχνες φέτος είναι είδος προς εξαφάνιση μικρές αίθουσες τέχνης, ζωγράφοι, γλύπτες, νέα και πρωτοποριακά σχήματα θεάτρου μουσικής και χορού είναι στο παρά πέντε to ‘’ we are closed ’’ , Christies of London and Sotheby’s of the same city if we are not mistaken, δεν θα πουλήσουν φέτος ούτε το ένα δέκατο αυτών που πούλησαν το 2007, ήδη λένε ότι δεν τους έχουν ενοχλήσει ακόμη οι νέοι Ρώσοι millionaires, για αγορές έργων τέχνης, what a pity.

Oι ίδιοι οργανισμοί Christies of London and Sotheby’s αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα στην αδελφή πόλη της ΝΥ το Dubai, εκεί δεν γνωρίζουμε πόσο έχουν συμβάλει οι Ολλανδοί στην εξέλιξη της χώρας as a money magnet, αλλά τα προβλήματα είναι τα ίδια με την ΝΥ, δεν βρίσκουν millionaires.