Categories

Friday, December 14, 2007

Street Level Gotham

Τι μας άρεσε το 2007
Carla Del Ponte, φεύγει δυσαρεστημένη απο το International War Crimes Tribunal in The Hague. Ηταν για πολλά χρόνια Γενική Εισαγγελέας. Αποστολή της να ξετρυπώνει εγληματίες πολέμου, και να τους δικάζει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.



Μάθαμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush, δεν εχει πάει ποτέ στο state του Vermont. Μπόμπα!!! Το Vermont ήταν στις ταξιδιωτικές προτάσεις του I Gotham Greek.Vermont, είναι ώραίο, καθαρό, πολιτισμένο. Now we know why.



Σίγουρα θα ήθελε να στείλει στο δικαστήριο της Χάγης τον Arier Sharon, αξιωματικό του
Ισραηλινού στρατού, για την εκτέλεση αμάχων από την Παλαιστίνη στους καταυλισμούς προσφύγων Sabra and Shatila

στο Λίβανο το 1982. Επίσης θα ήθελε να δικασθούν αρκετοί Αφρικανοί ηγέτες και φυσικά ο George Bush and his cronies, D.Cheney, D.Rumsfeld, και τα άλλα παιδιά, αλλά μάλλον δεν είχε χρόνο.

Για αυτό φεύγει ‘’ disappointed’’ η καημένη.







Οι Henry Waxman Democratic Congressman from California από το 1974, εχει ένα μοναδικό τρόπο να φέρνει τους Republicans in Congress εκεί που θέλει. Και όταν δεν μπορούν να ξεφύγουν αρχίζει το σφυροκόπημα. Απόλαυση.






Democrat Congressman from Illinois Hilary's boy, μας αρέσει γιατί βρίζει κανονικά, δηλαδή βρίζει ελληνικά.










έβγαλε μιά φωνή στυλ '' ρε σείς '' από το βήμα της Γερουσίας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, υπενθιμίζοντας στους κρατούντες την εξουσία ότι οι ΗΠΑ είναι ακόμη Δημοκρατιά















The Governor of New Jersey Mr. Jon Corzine

Το death penalty in the State of New Jersey θα είναι παρελθόν σε λίγο.

Στο νομό του New Jersey δεν εχουν πρβεί σε εκτελέση κατταδίκου από το 1963.









Το 2007 ήταν η χρονιά που γνωρίσαμε τους δικηγόρους απο το US Army and US Navy που υπερασπίζονται κρατούμενους στο Guantanamo.
Army Lt-Col Stephen Abraham, a 26-year veteran in US military intelligence, μας ενημέρωσε ότι οι κατηγορίες εναντίων των κρατουμένων είναι αποτέλεσμα παράνομων διαδικασιών

Mathew Diaz Lt.Com καταδικάσθηκε από το Στρατιωτικό Δικαστήριο διότι διοχέτευσε τον Φεβρουάριο του 2005 στο Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων τα ονόματα 551 κρατουμένων στο Guantanamo. Μέχρι τότε κανείς δεν ήξερε πόσοι και ποιοί ήταν οι κρατούμενοι


Friendly Fire: A Military Lawyer Battles the Commissions

Lt. Cmdr. Charles Swift, ρώτησε πολλές φορές τις Δικαστικές Αρχές για ποιά αδικήματα κρατούν στο Guantanamo τον κ. Salim Ahmed Hamdan του οποίου την υπεράσπιση έχει αναλάβει ο κ. Swift.

www.couragetoresist.org


Για αυτά και για άλλα μας αρέσει το 2007 και επίσης γιατί τελειώνει.