Categories

Thursday, December 6, 2007

Street Level Gotham



Personal Shopper

Κλάδος ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος.

Πάει κάπως έτσι. Προσωπικότητες όπως η κα. Αντζελα Δημητρίου, ο κ. Η. Ψινάκης, ο βουλευτής κ. Μανώλης, της ΝΔ, είναι αρκετά απασχολημένοι για να ασχοληθούν με την αγορά ρούχων, υποδημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικών gadget κ.ο.κ.

Δεν έχουν χρόνο να πάνε ούτε στο μανάβη, και επιλέγουν να εξυπηρετηθούν by their own personal shopper.

Το άτομο αυτό πρέπει να έχει Black Belt in shopping science, να γνωρίζει τα πάντα γύρω από τον πελάτη που εξυπηρετεί και από τα καταστήματα που ψωνίζει.

Από το μέγεθος εσωρούχων έως και πόσο λεπτό κομμένο θέλει ο κ. Μανώλης το hamon ή τον παστουρμά του, πόσο στενά θέλει τα jeans του ο κ. Ψινάκης, πόσους πόντους τακούνι αρέσει στην κα. Δημητρίου, και άλλες τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες.

Αφού λοιπόν μελετήσουν τον πελάτη τους, οι personal shoppers την πέφτουν στα καταστήματα, και αρχίζουν τις αγορές.

Συνεργάζονται με πωλητές, manager, ακόμη και καθαρίστριες/στες καταστημάτων, αλωνίζουν από το stock room έως και την βιτρίνα.



Αν π.χ. ο κ. Cavalli βάλει κάτι στην βιτρίνα που είναι ότι πρέπει για την κα. Δημητρίου, the personal shopper of Miss Dimitriou will charge and take it off the mannequin, πρίν προλάβει the personal shopper της κας. Ε.Ράπτη π.χ. της Ν.Δ. πάντα, και το αρπάξει.

Είναι γεγονός ότι όσοι personal shoppers εξυπηρετούν Έλληνες είναι μαχητικοί and creative.

Ο τρόπος πληρωμής ενός personal shopper είναι συνήθως με την ώρα, their per Diem Expenses, δηλ. το Evian τους σε νερό και σε spray, transportation expenses and accommodation, γιατί είναι φορές που κυνηγούν τον σχεδιαστή για να τους δώσει exclusivity for their clients.


Αν σας ενδιαφέρει ο κλάδος, οι personal shoppers πληρώνονται από τους πελάτες τους και παίρνουν ποσοστά από τα καταστήματα, και από τους σχεδιαστές.


Good Luck and Good Sales.