Categories

Wednesday, December 5, 2007

Street Level Gotham



Σε όλα τα Department Stores, εκτός από τους υπαλλήλους ασφάλειας του καταστήματος υπάρχουν και αστυνομικοί της Αστυνομίας της ΝΥ, New York City Police Department, χωρίς στολή φυσικά. Ψωνίζουν για την οικογένεια, την θεία τους και κατά την διάρκεια της ευχάριστης αυτής ενασχόλησης που λέγετε shopping they may arrest πορτοφολάδες, ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ SUBWAY ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ, τρομοκράτες, ότι κάτσει στην βάρδια.

Ολα τα καταστήματα έχουν προσφορές για τις γιορτές. Το
Barney’s Department Store ξεχωρίζει από όλα τα άλλα.
Για το 2007 αποφάσισαν to go green και μας αρέσει.
Αν σας προτείνουν να ανοίξετε λογαριασμό σε κάποιο πολυκατάστημα δεν είναι κακή ιδέα. On line shopping is big, you are saving money and you have priority in their sales and offers. You pay for shipping of course. Καλή ιδέα για κατοίκους of the metropolitan tri state area. Για εκτός ΗΠΑ ναι μεν τα μεταφορικά δεν είναι απαγορευτικά αλλά είναι μπελάς.

Sales people this time of year, αν γίνουν πιεστικοί απλά μην αγοράσετε αυτό που σας προτείνουν, please be understanding όχι όμως κορόϊδα. Αν δείτε στους δρόμους ανθρώπους με τσάντες from the Burberry Store we bet they are from the UK. Εχουν αδειάσει ράφια σε Burberry Store, Stella MacArtney Store. κλπ.
Αγοράστε και κάτι σε visvim βρε παιδιά, their jeans only $ 500.00
Σας Ευχόμεθα Καλές Αγορές. Your Money Your Power

Bergdorf Goodman in NYC παλτά πολύ καλής ποιότητας

Macy's 10% έκπτωση σε τουρίστες
Σε μερικά από τα Department Stores χρεώνουν για τις επιδιορθώσεις. Ask first

CyberMonday Official Site Discounts on line shopping

Sales and Discounts σχεδόν σε όλα τα καταστήματα, ASK BEFORE YOU BUY
www.about.com for shopping tax free week in NYC

Ask for SALES AND DISCOUNTS σε όλα τα καταστήματα.
Sales coupons from Internet, Macy’s, Lord and Taylor κ.α.

You pay cash, you ask for a discount

Bargain for everything, everywhere.
Your money your power.
Σας περιμένουν όλοι, ακόμη και ο Δήμαρχος, Mr.Bloomberg, ελάτε γιατί χωρίς τα euro σας την βάψαμε εδώ στις USA.
Σας περιμένουν τα department stores, restaurants, το Broadway ( strike still on) & το off Broadway, Μουσεία, Galleries, ταξιτζήδες γενικά όπου υπάρχει ταμιακή μηχανή σας περιμένουν, αλλά και εκεί που δεν έχουν ταμιακή θα τα καταφέρουν. Τώρα για φαγητό με όσα συμβαίνουν φέρτε κάτι σε κανένα ταπεράκι, you never know.


nycvisit.com - Visitor Information Centers to check for official NYC Holidays








Saturday October 20Th 2007, μιλήσαμε σε δέκα περίπου Ελληνες επισκέπτες από την Ελλάδα στο Gotham σήμερα. Fantastic!!!!
Bloomingdales
40 carrots café, more than restaurant τώρα στον 71/2 όροφο. Ηταν για χρόνια στο subway level του καταστήματος, με look σταθμού των ΚΤΕΛ. Από τα λίγα cafe in NYC που δεν τρώς σε δίσκο όπως σε ίδρυμα. Λογικές τιμές
Paul Green Shoes Made in Germany. Modern comfortable
Bloomingdales and Macy’s
Columbus Day Sales Σε όλα σχεδόν τα Department Stores in NYC
John Varvatos Alice Cooper
John Varvatos ρούχα για Gotham and NYC,για τους Alice Cooper and Iggy Pop.Alice an accomplished golfer, παιδιά της Γλυφάδας Golf Club, το νού σας.


Vercase φέτος λίγο πιό Gotham στα χρώματα. Πάντα ωραία παντελόνια.
Καλοί εργοδότες.
How Luxury Lost Its Luster, βιβλίο για τις υπερβολικές τιμές που χρεώνουν '' Οίκοι'' Μόδας, για ρούχα και accessories καμμίας αξίας εκτός ονόματος. We totally agree!
Στο Fashion Show for American Designers δεν πήγαμε αν και είχαμε προσκλησεις για όλα τα shows front row seating, ο σκύλος του Αρη έφαγε όλες τις προσκλήσεις, μία κάθε μέρα έτρωγε, την πρόσκληση της τραγουδίστριας designer mommy, Gwen Stefani , την έφαγε στο τέλος, για επιδόρπιο το άθλιο τετράποδο. Το πρόβλημα δεν είναι τι δεν είδαμε, νάναι καλά το You Tube, αλλά τι δε φάγαμε, χάσαμε το φαγοπότι και τα glamourparties που ακολουθούν μετά. Pain full.


Το σκυλί του Αρη for sale




Πήγαμε φυσικά απ, έξω και πήραμε μιά ιδέα. Κόσμος έδινε άπειρα φιλιά στον αέρα, ΝΥ style, εκατοντάδες κόκκινες σόλες περπατούσαν στα πεζοδρόμια, και αρκετές κυρίες εμοιαζαν σαν να ήταν μέσα σε wind tunnel, σαν να φύσαγε δυνατός αέρας στα προσωπά τους, κάπως τεντωμένα μας φάνηκαν. Κάναμε βόλτα στην 57η και αγοράσαμε 1 και μοναδική γραββάτα από το Brioni . Η αδυναμία μας. Style and finesse ανδρικά γυναικεία.


Η παραίτηση του άξιου maite Valentino, λένε ότι έδωσε αέρα διαδοχής...

στον maitre Oscar de la Renta, μέγας μάγος της βελόνας επίσης. Αντε και του Χρόνου.A '' fashionista '' tip. Fall - Winter 2008, the colour is grey, παπούτσια με ψηλά τακούνια, όχι εξώφτερνα, εκτός αν κάνουν πάνω από $ 500.00, pantyhose with designs, coats, overcoats, boots, long boots, short boots, and bags, αυτές που κάνουν 10 χιλιάρικα και έχουν επάνω τους την Αρτα και τα Γιάννενα.

Jewish Holiday of Rosh Hashanah, Thursday September the 13Th, 22ND, 27Th and October 4Th, 2007.


Κλειστά Δημόσια Σχολεία, αρκετά καταστήματα.

Call first stores like Century’s 21, B. & H. Photo, all the stores in Borough Park Brooklyn, καθώς και στο Lee Ave. Brooklyn.
General shopping infoΠάντα ρωτάτε για τα sales της ημέρας. Check the store site for daily sales before you start your day. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες.Επιστροφή αγορών, επιστροφή χρημάτων, ακυρώση χρέωσης σε κάρτα by the law.

Μην πετάτε τιμές & αποδείξεις. Επιστρέφετε κάτι που χάλασε, σκίστικε δεν αρέσει, δεν λειτουργεί. Αν αγοράσετε κάτι σήμερα και σε 2 – 3 ημέρες αργότερα μπεί σε sale, μπορεί με την απόδειξη και τις τιμές επάνω στα ρούχα, παπούτσια, να πάρετε την έκπτωση.Aγοράσετε παλτό τη Δευτέρα, για παράδειγμα και η έκπτωση, sale, αρχίζει την Τετάρτη.Πηγαίνετε την Τετάρτη στο ταμείο με τις αποδείξεις σας και θα σας δώσουν την έκπτωση. Ισχύει έως και 5 ημέρες από την ανακοίνωση της 1ης έκπτωσης.Επιδιορθώσεις, alterations, πρέπει να γίνονται δωρεάν σε όλα τα καταστήματα.

Αν βρείτε κουστούμι στο Saks για $ 2.000 και ίδιο στο Barney’s το βρείτε για $ 2.100, ζητάτε στο Barney's την τιμή του Saks, πρέπει να τιμίσουν το αιτημά σας, by the law.
Οταν αγοράζετε καλλυντικά, κλπ., να ζητάτε δείγματα, samples.
Δωρεάν make – up? Θα σας βάψουν το μισό πρόσωπο, για το άλλο μισό έχει ο Θεός. Συμβαίνει στο Henri Bendels, και αλλού. Ρωτήστε πρώτα.
On - line / catalogue shopping, δικαίωμα επιστροφής αγορών, πάντα να ζητάτε καλλύτερες τιμές. Yπάρχουν καλοί προμηθευτές για τα πάντα, παντού. Just check the hood out.

Αποφεύγουμε να σας ενημερώσουμε για, bikini wax, wax, body piercing, tattoo art, hair extensions, hair cutting, hair coloring, spas, pedicure, manicure, yoga, tai chi, doctors, vets, lawyers, dentists, ιερείς όλων των θρησκείων και δογμάτων, aura experts, mind readers, funeral directors, good energy specialists, zen experts, massage, λογιστές, ξεματιάστρες, tarot readers, ειδικούς για θέματα μεταφυσικού περιεχομένου, dating service, marriage or divorce counseling, κ.α., difficult to return if they do not work…

We avoid business '' listed as musts '' by hipsters. Τα μουράτα, τα glamourata, '' τα ξέρουν δήθεν δέκα '', ο hipster ξάδερφος και η φίλη του, όταν πάς βρίσκεις 10 χιλιάδες σαν τον ξάδερφο και την φίλη του. Αποφεύγουμε fronts πολυεθνικών, pet projects καλλιτεχνών και bars ειδικά αυτά που στην είσοδο o Boris, the owner, σε φιλάει τρεί φορές.

Αποφεύγουμε shoe stores, που σου προσφέρουν champagne πριν πληρώσεις. Οσο μπορούμε επιλέγουμε stores με καλή ποιότητα, καλές τιμές, good service, nice store environment, και ειδικά σταθερότητα προσωπικού.

Οι συχνές αλλαγές προσωπικού μας δημιουργούν άγχος, και μας θυμίζουν άλλες εποχές.


























Akrivi Choo


September 2007



A Shopping experience



Ψώνια στο Crate &Barrel, ABC Stores, Williams Sonoma,κλπ. για να αγοράσουμε ποτήρια, κουτάλια, gadgets for cooking, γενικά πράγματα που στην ουσία δεν μας είναι τόσο απαραίτητα .Η σύζυγος αγοράζει, εγώ πληρώνω και κουβαλάω.Περιμένοντας να πληρώσω και μετά να κουβαλίσω τα άχρηστα παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου και έχω διαπιστώσει τό εξής φαινόμενο.Οι άνδρες που ψωνίζουν σε αυτά τα καταστήματα χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:Νέοι προς το hipster player cullinarians, ψωνίζουν κυριώς μόνοι τους, γνωρίζουν μάρκες και τι ήταν το τραπέζι από φελλό στην προηγούμενη του ζωή, ζωσμένοι ή με ένα μωρό σε σακούλα ή με μιά τεράστια Currier's bag. Usually they do not share info with others and somehow ότι χρειάζονται σε info το βρίσκουν στο blackberry τους, στην σακούλα του μωρού, ή στο σακκί που κουβαλάνε.




Η δεύτερη κατηγορία είναι mostly δύο άνδρες μαζί, με σκυλάκι 10 mm και βγάλε σε Louis Vuitton, look παλιάς καραβάνας στο θέμα του table setting and presentation. Δυσφορούν δυνατά συχνά και δικαίως for overpriced products of bad quality. Αυτή η κατηγορία μπορεί να σε προλάβει πριν αγοράσεις λάθος ποτήρι για νερό π.χ. παρεμβαίνουν δυναμικά και με άποψη σε consumers με την δική μου την άγνοια,γενικά σε συντρέχουν and they share info. We dig that.


Η τρίτη κατηγορία ανδρών είναι αυτή με look άνδρα παρουσιαστή ελληνικού tv πρωϊνάδικου, πάντα πίσω από μία κυρία λεπτή με ψηλά τακούνια, oι οποίες αγοράζουν ποτήρια για σαμπάνια mostly, ποτέ σφουγγαρίστρα φαράσι, κλπ. Οι άνδρες που είναι μαζί τους κυρίως απαντούν στο κινητό της κυρίας και επαναλαμβάνουν ότι τους λέει, η κυρία. The only info they share with you if any, είναι να σου πούν που είναι πιό in for coffee for only $ 20.00 per cup. Marvelous.


Ολες οι παραπάνω κατηγορίες δεν έχουν σχέση με στραβοκατσάβιδο, μπουλόνια, τσιμούχες, μπουζί, etc.Θα ψάξω να βρώ που ψωνίζουν οι Hell’s Angels, από που αγοράζουν εργαλεία, opener για μπύρες ή για το κουτί με λάδι μηχανής, blow torches not for crust burning on a creme something, αλλά για λαμαρίνα matters, αλυσίδες, μελάνι για tattoo. Δεν πάει άλλο.




Mr.Gorbatsov με τσάντα, σκυλάκι χωρίς σκυλάκι δεν ξέρουμε



O Brooklyss



September 2007