Categories

Wednesday, November 28, 2007

Street Level Gotham









Food Express εαν δεν κάνουμε λάθος στο όνομα, ανεβαίνεις κάτι σκαλάκια, salad bar, coffee etc. στην 58th μεταξύ Madison and 5th Ave.

Δεν κατάλαβα πατριώτη, βάζω τον καφέ μου μόνος μου σε χάρτινο, καθαρίζω και το τραπέζι και πληρώνω $ 2.00 για την αυτοεξυπηρετησή μου ?
Periyiali Restaurant Ούτε για καφέ. Κάναμε παράπονα για την ποιότητα του φαγητού, και ο maitr, με νόημα ήθελε να μας δώσει την κάρτα του να πάμε άλλη μέρα για να φάμε καλλύτερα. Unbelievable. Για χρόνια one of the best Greek restaurants. Στις μέρες μας το προτιμούν tour operators of the Hop on Hop Off Tourist Buses, crowds.

Χάλια και το
Kefi Restaurant μικρά τραπέζια, ακριβό για αυτό που προσφέρει, a fast food restaurant with waiters.Molyvos Restaurant Το τι έγραψαν food critics four years ago is history. Δεν θα μας ξαναδούν for sure, ακριβό και το φαγητό από μέτριο έως και άνοστο.
Awards
Wine Spectator Grand Award 2003 - 2007" 21 Club
Our highest award is given to those restaurants that show an uncompromising, passionate devotion to quality. These lists show serious depth of mature vintages, outstanding breadth in their vertical offerings, excellent harmony with the menu, superior organization and presentation and 1,250 or more selections."'21' is one of only five restaurants in New York City to receive this prestigious award.

Food recalls





Στις ΗΠΑ οι ποσότητες φαγητού που καταναλώνει ο κάθε ένας από εμάς είναι απίστευτη και οι συνέπειες γνωστές. Τρώμε συνέχεια and a lot. Η βιομηχανία τροφίμων για να προλάβει την ζήτηση εισάγει εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες. Head hunters, labor agents τα γνωστά coyotes φέρνουν κόσμο από όλη την Αμερικανική Ηπειρο να εργασθεί στην βιομηχανία τροφίμων και όχι μόνο, με αμοιβές minimum wage της δεκαετίας του 1960 /1970 & 3.50 per hour, usually.
Staphylococcus Infection, σχεδόν παντού στις ΗΠΑ στον Τομέα Καθαριότητας, Υποστίρηξης Υποδομών και αλλού.
Μεταρφραστής / security guard τους δίνει οδηγίες για το πώς θα εργασθούν κλπ. Σε δύο ημέρες max, they handle from A to Z in the food line. Η βιομηχανία ανθεί οικονομικά αλλά κάνει budget cuts, και δεν έχουν πάντα ειδικό επιστήμονα Πιστοποίησης Καταλληλότητας Τροφίμων και Συνθηκών Παραγωγής. Η βιοηχανία has outsourced τον τομέα σε consultants οι οποίοι πιστοποιούν φαγώσιμα όλο το 24ωρο.

Λαθρομετανάστες δεν θα σταματήσουν την γραμμή παραγωγής για να ενημερώσουν για τυχόν προβλήματα
Ανθρωποι χωρίς εκπαιδεύση και φοβισμένοι μη τους στείλουν πισω στις πατρίδες τους τι να πούνε και σε ποιόν ?
The food inspectors are overworked as well, τρεχουν από το πρωί έως το άλλο πρωί για να προλάβουν
Το παραπάνω μοντέλο λειτουργεί σχεδόν σε όλους τους τομείς εκρτοφής καλλιέργειας και παραγωγής τροφίμων( mass production), στον τομέα Υγείας, πρόβλημα με

Μεγάλο πρόβλημα ο συνδιασμός χωρίς προηγούμενο ‘’ όρεξη ‘’ for profit, ο φόβος, η ανασφάλεια, τα απελπιστικά χαμηλά ημερομίσθια, η ανεπαρκής εκπαίδευση εργαζομένων, σε δεκάδες τομείς υπηρεσιών παντού στις ΗΠΑ.

Σημ.: Our top choice for coffee, θα το βρείτε στην σελίδα Restaurants of I Gotham Greek (zibetto Espresso Bar, επιτέλους βρέθηκε ο Master Barista 1385 6Th ave NYC κοντά στο Plaza, Maestro Barista, o κ. Anastasios Nougos. Ουφ).είναι και η πρώτη επιλογή και των NYTimes.Εγραψαν και για φούρνους με καλό ψωμί, Foodie Shopping ( last week) μάλλον μας διαβάζουν.Thank you Times.

Mr. Seth Kugel

My Demitasse Runneth Over
www.nytimes.com ( Synday November 4Th, 2007)

Akrivi Choo
November 6Th, 2007

We heard from the new stations that Zagat will be rating Doctors as well. Καλός συνδιασμός, αλλά μαλον δεν μας κάνει.( 10/22/07)



Zagat 2008 Η νέα έκδοση για το 2008 is out. Την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007, στο WNYC radio οι συγγραφείς του Zagat, a couple from NY, συμφώνουν με το I Gotham Greek, Foodie Talk section ότι υπάρχουν προβλήματα with NY C's restaurants. Προβλήματα με το service, prices, space ( μικρά τραπέζια ) και τη συμπεριφορά ‘’ φέρε τα λεφτά '' style παντού ακόμη και στον δρόμο.Ο κ. Μπαϊρακτάρης στο Μοναστηράκι and his establishment π.χ. προσφέρουν πολλύ ανώτερη ποιότητα και service από πολλούς απατεώνες in NYC.Για τα ελληνικά εστιατόρεια στην NYC θα έχουμε κάτι να πούμε σε λίγο. Εν τω μεταξύ αν θέλετε κάτι ελληνικό,ελληνικές ταβερνες στην Αστόρια και γαλακτομπούρεκο στον Λευκό Πύργο στην Αστόρια.



Gourmet Magazine Αξιόπιστη info source, όταν είναι να βγούμε για σοβαρές μπουκιές. Upper West Side Dominican Restaurants, ξέραμε για το El Malecon and some of the street vendors and read about Hispaniola, Mamajuana Café Largo etc. Δοκιμάσαμε το Hispaniola μόνο και μόνο για τα ονόματα των cocktails. Μας άρεσε θα ξαναπάμε. check our Restaurant Page




The Street Food Vendor Contest of Gotham and all of New York.Ο διαγωνισμός είναι σημαντικός και για τους προμηθευτές, διότι από τα καρότσια του δρόμου πωλούνται τόνοι, φαγητού. Το 2005 αν δεν κάνουμε λάθος κέρδισε το καρότσι ‘’ The Best Wurst ‘’. και αφού οι New Yorkers θέλουν name, ουρές στο The Best Wurst.Δεν χορτάσατε ? Ιδού!www.foodsofny.com, www.sweetwalks.com









www.foodsofny.com Food tours in NYC, για φαντάσου

www.sweetwalks.com













Μας άρεσε το άρθρο της κας.Sara Dickerman NYTimes September 9, 2007 www.nytimes.com/magazine για τα ελληνικά τυριά.
Αναφέρει επίσης the great commercial success of the Greek yogurt. Bravo ΦΑΓΕ.









Ισως είναι η ιδέα μας, αλλά μή συσκευασμένα προϊόντα που αγοράζουμε συχνά από ορισμένα καταστήματα στη NY, όπως φέτα και άλλα τυριά, ελιές, λάδι, ρίγανη, κ.α. ή τιμές τους είναι για προϊόντα εισαγωγής αλλά μάλλον όχι τα ίδια τα προϊόντα. Είναι καλής ποιότητας και φρέσκα, μα πολύ φρέσκα, αλλά μήπως είναι φέτα π.χ. είναι από τα βόρεια του NY State και εμείς το πληρώνουμε για φέτα από τα βόρεια της Ηπείρου ? Just wandering.




Food Education & Food Shows
Kitchen Arts and Letters news letter web site books

Kitchen Sisters NYU Wednesday, November 14, 7 p.m. − 9 p.m.


Mr. Mark Bittman όταν προσπαθούμε τις συνταγές του τρώμε κάτι.

Endless Feast Τηλεοπτικό πρόγραμμα στο κανάλι nyctv . Το καλό με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι μιά και μιλάμε για φαγητό όλο και περισσότερο, στο Endless Feast μας ενημερώνουν ότι σε αρκετές μικρές και μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ καλλιεργείτε για χρόνια ο πολιτισμός του φαγητού όπως αρέσει σε εμάς. Γιατί στην ουσία η ντομάτα είναι μεν μέρος της φύσης αλλά οι ντομάτες γεμιστές είναι πολιτισμός.










Mario Batalli. chef & owner of Babo italian restaurant, NYC καλός μάγειρας maybe will host a food show on pbs chanel 13, reguraly on foodnetwork.

Television Food Shows Food Shows αντάξια αυτών του κ.Μαμαλάκη, της ΕΤ3 Το Νηστικό Αρκούδι, με θεατές, foodnetwork.com check site. Μπορεί να πετύχετε restuarants με chefs του Foodnetwork κάπου στην πόλη. Της μόδας from nose to tail chefs, όπως ο κ. Fergus Henderson από Λονδίνο Θα φάτε κεφαλάκι από κατσικάκι, ψάρι, κ.α., αλλά θέλουν ψάξιμο.

Αρνάκι στη σούβλα, παϊδάκια, χόρτα, τηγανιτές πατάτες αλλά πατρίδα, μόνο στην Ελλάδα προς το παρών.

pbs.org κανάλια 13, 21 25 The free channels στη ΝΥ, Lidia’s Italy. Mrs Lidia Bastianich. το καμάρι της Ιταλίας

Mexican Cooking. Mr. Rick Bayless.
Cable, satellite, podcastingCookin'n in Brooklyn Mr. Alan Harding, our man, καλός fun μάγειραςChinese Cooking. Mr. Ming Tsai

Food Network
Every Day Italian Mrs. Giada de Laurentis, Ιταλικά , εύκολα μοντέρνα,
Barefoot Contessa Mrs. Ina Garten, επιστήμων και μαγείρισα, brunch specialist
Paula’s Home Cooking Mrs. Paula Deen καλή παραδοσιακή μαγειρική ΗΠΑ, ναί σωστά καταλάβατε





Alton Brown. Food science and food trivia great for the whole familyHam on the Street κ.George Duran, χαβαλές, τα καταφέρνει καί με χαλούμιugar Rush γλυκά, cake decorating από τον ζαχαροπλάστη κο. Warren Brown




Nigela’s Feast κα. Nigela Lawson Η Θεά, Η Θεά !!!! Θα αποκτήσετε το χούι, θα δείτε.





Η παγκοσμιοποίηση θα μας τρελάνει for sure.



In the photo Ms.Nigela Lawson, from the UK, cooks deadly good, and looks Italian.



Slooooooowwwww Food Gotham & Καλή Χώνεψη!!!!!!!!

Slow Food USA just in case you travel






Αρέσουν και στα παιδιά τα Food Shows







Επιστολή προς την University Professor Κα. Τριχοπούλου
Κυρία Τριχοπούλου μας έχετε ευθύνες,

Ανατρέψατε life styles ετών, τώρα μιλούν όλοι για Μεσογειακή Διατροφή. Από πού βγάλατε το συμπέρασμα κυρία Τριχοπούλου μας ότι ήμασταν unhappy εδώ στις USA με ότι τρώγαμε ?

Ηταν όλα απολύτως balanced και του γούστου μας. Μας καλούσαν για φαγητό κυρίες με εμφάνιση, δόντια and smiles ala Kennedy family, και μας έφερναν το φαγητό μας σε ποτήρι με παγάκια και αν ήταν καλοκαίρι βάζανε και καμμιά ομπρελίτσα. Μιά χαρά ήταν κυρία Τριχοπούλου μας.

Λόγω της Μεσογειακής Διατροφής βλέπουν όλοι ελληνικά κανάλια cable / satellite, και μόλις σας δούν στην TV μαζεύετε όλη η οικογένεια γύρω γύρω, σαν τους πρωτόγονους γύρω από τη φωτιά, και επαναλαμβάνουν ότι λέτε, μεταξύ τους. ‘’ All together now, peskafritsa’’, whatever.


Ετσι έχουν μάθει και ελληνικά, δεν τολμώ να πώ τίποτε στα ελληνικά, ο Winthrop τα καταλαβαίνει ΟΛΑ. Αμα δε πούμε και κανά σόκιν, γελάει κιόλας ο χαμένος.

Κυρία Τριχοπούλου μας κάναμε έρευνα και μάθαμε με τρόμο ότι φίλοι Αμερικανοί, σήκωσαν mothers από τα tennis & bridge clubs, fathers από golf and board meetings γιούς από surfing, κόρες από hair salons, για ερωμένες / ους μιλιά, και τους έχουν στρώσει στη μελέτη και το μαγείρεμα Μεσογειακών φαγητών and they blah, blah, all the time Mrs. Trihopoulos said this, Mrs Trihopoulos said that.


Τι να σας πώ, η ζωή μας ενα τέρας.Σε meetings διακόπτουν σοβαρά presentations, και με ρωτούν για τον κρητικό ντάκο, τον κρόκο Κοζάνης, το τουλουμίσιο τυρι. Ολοι με list of questions στο blackberry iPhone τους και δεν είναι λίγες οι ερωτήσεις τους. Δεν υπάρχει μέρα που δεν με ενοχλούν για να τους ενημερώσω για το καλό λάδι, μέλι, ρίγανη, κρίταμο κάπαρι.

Συμφορά κυρία Τριχοπούλου μας, αιθέριες υπάρξεις σαν την Sharon Stone, ανοίγουν φύλο για πίττες, μες τα αλεύρια και πάνε για βρούβες και χόρτα στους λόφους γύρω από το Hollywood. Αλοιμονό μας.


Κάνω προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης, τους βάζω να δούν εκπομπές για την φραπελιά μπας και τους ξεφορτωθώ μιά και καλή και ηρεμήσω αλλά που τέτοια τύχη. Δεν τσιμπάνε.Θέλουν Μεσογειακή ζωή, Μεσογειακή διαίτα Μεσογειακές σιέστες, λυσσάξανε Κυρία Τριχοπούλου μας και έχετε σοβαρές ευθύνες, και όταν θα έρθει εκείνη η ώρα κυρία Τριχοπούλου μας, που φοβάμαι ότι είμαστε στο παρά 5’, και αρχίσουν ερωτήσεις για τις λαλαγγίδες, τα κουρκουμπίνια ή της ντακλούδες, θα τους δώσω το αριθμό τηλεφώνου σας.

Αμαν πιά!!!Ουφ τα είπα για να ξελαφρώσω και πείνασα ο Μεσόγειος.

















Κανέλλος Μόσχου
Fall 2007
I Gotham Greek

















Madison Ave NYC lunch hour, ουρά στο Le Goulou


















και ουρά στους street vendors ακριβώς απέναντι