Categories

Tuesday, November 13, 2007

Street Level Gotham














 




Norman Mailer embodied a generation of literary ambition
Noted authors, from left, Gay Talese, Susan Sontag, Norman Mailer, and Gore Vidal gather at a party following the Actors’ Studio benefit production of George Bernard Shaw’s "Don Juan In Hell" at Carnegie Hall, in this Feb. 15, 1993, file photo. THE ASSOCIATED PRESS/Ron Frehm




Norman Mailer a Brooklyn boy, a writer, a Gotham spirit. Οταν πηγαίναμε βόλτα στο Brooklyn Heights Promenade in the 70’s ψάχναμε το σπίτι του στο Promenade. Λίγο πιό κάτω από το Promenade στο Livingston Street, ξέραμε ότι ήταν το σπίτι του Lenny Bruce, που είχε πεθάνει κάποια χρόνια πριν, λέγαμε πως θα ήταν άραγε αν έκαναν η παρέα ο Lenny και ο Norman. Hell for sure, but fun.










Brooklyn Heights

Εχουμε δεί έναν αγώνα, γύρω γύρω street food vendors και κόσμος. Μπάλα καλή, ατμόσφαιρα latina, παιδάκια, οικογένειες μουσικές από όλη την Αμερική, Canada too, lots of fun. Summer weekends, αν δεν τα κλείσουνε οι εργολάβοι, και με καλό καιρό το φθινόπωρο.
Ζητούν από τους street vendors να έχουν τρεχούμενο νερό στα καρότσια τους. Δεν έχουμε δεί καρότσια on Madison and Fifth ave. in Manhattan να έχουν τρεχούμενο νερό. Κάτι άλλο θα έχουν τρεχούμενο.

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaco! Όπως λέμε Goooooooooooaaaaaaalllllllllredhook


Brooklyn Blogs – Bloggers, maybe the most vibrant in the whole country.Εχουν καλές τους προτάσεις for fun far better informed and up to date than us in I Gotham Greek σε όλα.
Brooklinites and Brooklyn landmarks will be of interest to us and we will share them with you.


Gowanus lounge All Brooklyn
Bad Advice Really, wise advise

The Rev. Spyros' Snake Oil Emporium we get as mad as he does

From Gothamist



Pfizer’s Building
Εκλεισε ή είναι στο παρά πέντε να κλείσει το 1ο του εργοστασίου της Pfizer στο Brooklyn, για οικονομικούς λόγους. Περίεργο δίοτι οι ουρές στα φαρμακεία ειδικά το απόγευμα όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους από τις δουλείες τους είναι κάτι το τρομερό. Στο ένα χέρι την pizza, και στο άλλο τη σακούλα με τα φάρμακα. Κάθε δύο με τρία τετράγωνα υπάρχει και ένα φαρμακείο, δίπλα σταθερά σε καταστήματα με τροφές ή fast food restaurants, 99 cents stores, medical buildings, nail hair salon, α ναί και τράπεζα. Αυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται σε όλες τι γειτονιές της ΝΥ, ανα δύο με τριά τετράγωνα. Είναι θέμα χρόνου να κούσουμε ότι κλείνουν και supermarkets για οικονομικούς λόγους.





Andrew Sarris για όσους δεν τον γνωρίζουν a teacher and a respected cinema and theater critic. A BrooklyniteAndrew Sarris The New York Observer





Brooklyn Sheepshead Bay δεν έχουν κάνει έφοδο ακόμη οι εργολάβοι.

Καραβάκια για ψάρεμα ή βόλτες με ηλιόλουστη μέρα.
Βόλτα στο Brooklyn Brewery στο Williamsburg για καλή μπύρα and events.




A typical Brooklyn native

Brooklyn as we like it






Greenpoint
Brooklyn

Οταν η Greenpeace ξεσήκωσε τον κόσμο και μπράβο τους για το δράμα της Αλάσκας με το ατύχημα του
Exxon Valdez , στο Greenpoint Brooklyn οι κάτοικοι φώναζαν για το δικό τους μεγάλο πρόβλημα. Φώναζαν για την μεγάλη διαροή πετρελαίου στην περιοχή αυτή. Σε μέγεθος καταστροφής ακόμη και οι κρατικοί φορείς λένε ότι είναι 50% μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή στην Αλάσκα.



Ξαφνικά with the real estate boom in the area, τους θυμήθηκαν όλοι και η Greenpeace. Το πρόβλημα, η περιοχή, οι κάτοικοι είναι πλεόν θέμα of major importance, οργανώσεων πολιτικών κλπ.


Στην καρδιά μας η Greenpeace, αλλά δεν είναι η μόνη φορά που αμέλησαν ενώ ήξεραν.

Απόστολος Γραμματικόπουλος

September 25Th 2007

I Gotham Greek

A Brooklyn Day

















Book Festival Court Building
www.visitbrooklyn.com
Brooklyn Book Festival
Sunday September 16Th, the Brooklyn Book Festival, ο καιρός καταπληκτικός για βόλτα και για διάβασμα. Παιδιά, γονείς, ροκάδες, punks, παπούδες, γιαγιάδες, δεν είδαμε μοντέλα, ανοίξανε τις αίθουσες των Δικαστικών Μεγάρων για διαλέξεις, very Gotham. Ψάξαμε για κάτι ελληνικό αλλά τίποτε, αρκετοί συγγραφείς, και εκδοτικοί οίκοι με ενδιαφέρον ονόματα και εκδόσεις:
www.calamaripress.com
www.coffeehousepress.org
www.notfortourists.com
www.lcrw.net Small Beer Presswww.europaeditions.com


















Brighton Beach Brooklyn




Vintage bike with radio, proud owner











Coney Island Brooklyn





















Η Ωρα των Developer$να βάλουν χέρι και στο Coney Island, an old urban section of the city.
















Παραθαλάσσια λαϊκή περιοχή για βόλτες και διασκέδαση



της εργατικής τάξης κυρίως.


Ελληνες καταστηματάρχες της περιοχής, μας είπαν ότι θα σωθεί ότι είναι landmark.

Στην ουσία όλο το Coney Island είναι landmark. Astroland, the Cyclone, the Luna Park, etc. part of the wonderful mosaic called Coney Island. Περιμένουμε και θα δούμε. Υπάρχουν αντιδράσεις από φορείς αλλά,
The neighborhood, style and aura from the 50's, καλή συγκοινωνία subway, original kitch, ιστορικό Luna Park, μικρά μαγαζάκια, βόλτα on the boardwalk, χωρίς Disney Stores, Starbucks, T.G.F. Εκτός από το Nathan's με τα hot dogs, το οποίο λειτουργεί στο Coney Island από το 1916, δέν έχουμε δεί άλλο γνωστό κατάστημα αλυσίδας.
Θα περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει στην περιοχή, μάλλον όμως πάει πρός copy - paste του μοντέλου Times Square. Κρίμα.



Greek store στο boardwalk

O Brooklyss
I Gotham Greek





Some of us, from I Gotham Greek, blog από την περιοχή του Red Hook Brooklyn. Εδώ μας έφεραν το ποτάμι, η δουλειά των παιδιών μας ship suppliers, το Fairway super market λίγο, και φίλοι δάσκαλοι Δημοσίων Σχολείων της περιοχής.





















Βγήκαμε μιά βόλτα in the neighborhood
και βρήκαμε βουκαμβίλιες,
του εργαστηρίου των glass blowers















βρήκαμε τους φίλους, Ray and Pat, συνταξιούχοι του Δήμου,
Πυροσβεστικής και Υπ.Καθαριότητας.
















Their cruiser, their baby.
















Μετα ανακαλύψαμε το στολίδι της περιοχής,












και περπατώντας είδαμε αυτή την πινακίδα, '' 5 χρόνια και ..... ημέρες,
Που είναι o Osama Bin Laden '' ? ρωτάει
ο γείτονας, on Coffey ST. που μετράει μέρες, όπως και εμείς.


O Brooklyss

September 12Th 2007

I Gotham Greek

Οι ψαράδες του Brooklyn Pier


















Οι ψαράδες έτοιμοι τα καλάμια στον '' αυτόματο ''



μεταφορά από σημείο σε σημείο

















ο πιό έμπειρος δοκιμάζει το πέρασμα
















Τα παιδιά του Gotham τα βλέπεις να παίζουν στους δρόμους. Ο κύριος στην φωτογραφία, σεσημασμένη φάτσα στο Brooklyn, 69Th ST.Pier, είναι ψαράς με Δίπλωμα. Μεταφέρει με το ποδηλατό του την υπόλοιπη μαρίδα, δηλαδή τους άλλους σοβαρούς ψαράδες, κυκλοφορεί με διάφορα καπέλα καί όταν βάζουν τα καλάμια στον '' αυτόματο '' και του πιάσεις κουβέντα είναι απόλαυση όλοι τους.
Γνωρίζουν τι δόλωμα και πού, ποιό ψάρι θα κρατήσουν και πιό θα ξαναρίξουν στο ποτάμι, βοηθάει ό ενας τον άλλον, ο δε καπελάκιας μόλις στήσει το καλάμι και πάρει χαμπάρι κάμερα, μοιράζει χαμόγελα και σύντομα σίγουρα και αυτόγραφα. Είναι star και το ξέρει.Ευχόμεθα σύντομα να έχουμε '' αποκλειστικότητα'' από τον Tom Sawyer του Brooklyn.