Categories

Sunday, November 18, 2007

Street Level Gotham



Views posted between September and December 2007







A Gotham WinterNew York Cares Coat DriveDonate Unused Coats
Παλτά και ζεστά ρούχα, κάθε Αστυνομικό Τμήμα στη ΝΥ δέχεται τις προσφορές και οι Αστυνομικοί κάνουν την διανομή. Μια χαρά Gotham action μας κάνει.The
FOOD BANK στις μέρες μας οι αποθήκες της είναι άδειες από προμήθειες



















Ο χειμώνας στο Gotham ήρθε με χιόνια και κρύο και είναι αρκετοί οι New Yorkers που φροντίζουν αυτούς που έχουν ανάγκη βοήθειας.


Διαβάσαμε για τον κ. Jorge Munoz, from Columbia, a former illegal immigrant και οδηγό σχολικού λεωφορείου.Κάθε μέρα φροντίζει το φαγητό ανθρώπων του μεροκάματου, πού λόγω του χειμώνα και των οικονομικών συνθηκών δεν εργάζονται. Σε καθημερινή βάση ο κ. Munoz μόλις επιστρέψει στο σπίτι του μετά την εργασία του, μαζί με την μητέρα του φροντίζουν για την αγορά το μαγείρεμα και την διανομή φαγητού για πάνω από είκοσι άτομα. Το δε Σάββατο προσφέρει πρωινό σε περίπου 200 άτομα. Ένας απλός άνθρωπος που μπορεί.




Στις ελληνικές εκκλησίες της ΝΥ κάθε Κυριακή και σχόλη ταψιά με καλούδια κάνουν βόλτες στις τραπεζαρίες των εκκλησιών, όλα φτιαγμένα από άξια χέρια Ελληνίδων κυριών.
Αν δεν πετάξουν αυτά που περίσσεψαν, οι ποσότητες είναι τεράστιες, ίσως φτάσει κάτι σε ανήμπορούς Έλληνες. Για να φτάσει κάτι σε μη Έλληνες, ούτε λόγος.Στην λίστα των Food Partners of the Food Bank, δεν αναγνωρίσαμε, not one Greek American company, δεν μας έκανε εντύπωση. Μακάρι να έχουμε κάνει λάθος.




Thanksgiving Day.




Κάθε χρόνο παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μας ενημερώνουν ότι μία γαλοπούλα, στην προκειμένη περίπτωση αυτή στην photo από το 2006, θα γλυτώσει το μαγείρεμα, the bird will make it, will live! Χαμόγελα, χειροκροτήματα flash etc.




































Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στην Ιταλία, κάθε φορά που στις ΗΠΑ ή και σε άλλες χώρες αναστείλουν την εκτέλεση κατάδικου, ή καταργούν την θανατική ποινή, φωτίζουν το Colosseum στη Ρώμη.




Thanksgiving story την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου. Ίσως η μόνη γιορτή που τιμούμε τους Ινδιάνους, λίγο.















Native American Paw Wows
Αντάμωμα φυλών, σαν το αντάμωμα Ποντίων, Βλάχων, κλπ.

A unique and moving experience.

Αρης Ζαϊμης
November 10Th 2007














Vice President Dick Cheney is in NY, to go hunting παραμονή Halloween, for a reason. To scare the daylights out of everyone. Την τελευταία φορά που βγήκε ο αντί..., για κυνήγι, quail hunting, πυροβόλησε κατά λάθος
τον καλό του φίλο και δικηγόρο Harry Whittington. Μέχρι να κάνει δηλώσεις το θύμα, και στην ουσία να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Cheney δεν γνώριζε κανείς για το γεγονός.


















Τελικά θα φορέσουμε όλοι πορτοκαλί χρώμα οχι για το Halloween, αλλά για να μη μάς πάρουν τα σκάγια.


October 30TH 2007









στην Ελλαδα Αύγουστος 2007Ακούσαμε
Κάποιος/α έβραζε κόλυβα

Καλώδια της ΔΕΗ

Σπίθα/ες από οξυγονο

Δεν είχαν καθαρίσει τα ξερά χόρτα
Υποπτος για τις φωτιές ο…….

Εμπρηστές!
Ασύμμετρη απειλή !

Στρατηγός άνεμος !

Δεν πέταξαν τα αεροπλάνα
New Zealand Herald

Φωτιές στην Καλιφόρνια


Statements from officials in California
Ακούσαμε




Some one was barbecuing and it was windy! Electric wires caused the fire! The blow torch possibility !

The brush around the houses was not cleaned
They shot a suspect

Arsonists!

Terrorists!
Santa Anna Winds, ‘’ The Devil’s Winds !
Airplanes grounded while the fire was out of control

Αυτοί οι neo- liberals έχουν το ίδιο manual για καταστροφές.Καηκάμε!!

Οι Συνεργάτες
October 26th 2007











Mr. Bill Moyers
Jeremy Scahill on Blackwater

Την πόρτα σε companies that provide ''Global Peace and Stability'' την ανοιξε ο κ. Bill Clinton,
ο κ. Bush απλά την κλώτσησε to open wide is also a fact ότι Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων της κα. Clinton είναι ο κ. Μ. Penn Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων της Blackwater.
BILL MOYERS: I was intrigued to learn that the PR-agency that is handling Prince, Burson- Marsteller , is also the guy who heads - the CEO is also Hillary Clinton's top strategist, Mark Penn.JEREMY SCAHILL: Mark Penn. Στους κόλπους της ‘’ radical religious right’’, όπως λέει και ο κ. Scahill όλοι οι καλοί, που πάνε στην εκκλησία κάθε Κυριακή σαν τους παρακάτω στενούς συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης Bush, χωράνε.
D. Rumsfeld πήρε λίγο χρόνο
A. Gonzalez Πρόβλημα μνήμης κάθε φορά που τον ρωτούσαν για βασανισμούς κρατουμένων και τηλεφωνικές υποκλοπές, και άλλα.
C. Rove παραιτήθηκε ?
M. Foley The devil made him do it
T. Delay Money issues
J. Abramoff Money issuesL. Craig για γέλια και για κλάματα

October 23rd 2007
O Brooklyss
I Gotham Greek

Peddlerουσ. γυρολόγος, λιανοπωλητής, μικρέμπορος, κν. πλασιέ # ιδ. "βαποράκι",( μικροδιακινητής) ναρκωτικών from www.in.gr
Thesaurus dealer, supplier, hawker, userPeddler -peddling wars, weapons, humans, pension fund scams, security, dangerous toys, contaminated food for humans and pets, home foreclosures, home loans, legal advise, unnecessary medication, presidential hopefuls, fear and intimidation.

Sales are doing o.k. so far… with few recallsrecall[rikOol]ουσ. εντολή επιστροφής,
ανάκληση: www.in.gr Thesaurus call back, take back, withdraw

War and Toy Peddlers

BECHTEL

www.bechtel.com
HALLI BURTON www.halliburton.com
BLACK WATER
www.blackwaterusa.com
MATTEL
www.Mattel.com/Safety

για τα παιχνίδια λοιπόν, εκπρόσωπος της Matell ενημερώνει τους καταναλωτές από το US Congress, ότι οι υψηλές τιμές μόλυβδου στα παιχνίδια τους, είναι σφάλμα κατασκευής & εντοπίστηκε στην χώρα κατασκευής, την Κίνα.

Μετά από λίγες ημέρες από το ίδιο βήμα το US Congress, ό ίδιος κύριος, μας ανακοινώνει ότι το πρόβλημα με τα παιχνίδια της Mattel, είναι σφάλμα προδιαγραφών κατασκευής, δηλαδή της MATTEL. Κάθε μέρα ανακαλύπτουν dangerous προϊόντα & υπηρεσίες, και μας ενημερώνουν.
Airport Security

Meat - Food Recall
Black Water Bechtel Halliburton Mattel



Η Κίνα εχει μεγάλη ευθύνη για άλλες πολλές περιπτώσεις ακατάλληλων προϊόντων,όπως το συρόπι για βήχα, με 88 θανάτους στη Haiti και περίπου 10 θανάτους στον Panama.www.nytimes.com June 17Th 2007.

Ελληνες της ΝΥ που δεν μιλούν αγγλικά, usually senior citizens, φοβούνται να ζητήσουν από έλληνες επαγγελματίες και λειτουργούς να τους φροντίσουν professionally and with respect. Συχνό φαινόμενο.


Απόστολος Γραμματικόπουλος
October 2007
ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ
Στόχος μας ήταν να '' βγούμε στην κυκλοφορία '' πρός το τέλος Αυγούστου, αλλά μας πρόλαβε η απίστευτη αυτή τραγωδία.
Εκκληση, προς τους Ελληνες των Η.Π.Α. να σταθούμε δίπλα στους συναθρώπους μας στην Ελλάδα ΣΙΩΠΗΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ.


Ετσι όπως συλλογικά σταθήκαμε με σιωπή απέναντι από το 9/11, το αίσχος Katrina, και πριν λίγες μέρες, με τους πυροσβέστες π.χ. που χάθηκαν, για ένα abandon building ύπο κατεδάφιση στο Manhattan.Ζούμε και εμείς εδώ το μεγάλο '' έπος '' του εργολάβου, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.Να σταθούμε δίπλα τους με στοργή και κατανόηση και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είμαστε και εμείς αβοήθητοι, στο έλεος μιάς πολιτικής που κατασκευάζει εχθρούς και δεν έχει τα μέσα να τους κατατροπώσει.

Ας πούμε στα παιδιά μας εδώ στις Η.Π.Α., να πάνε στο χωριό του παπού και της γιαγιάς να βοηθήσουν στην αναδάσωση εάν και όταν προκύψει, μετά από τη Μύκονο φυσικά.Ας βοηθήσουμε, οι Ελληνες των Η.Π.Α., με απαιτήσεις για emergency visas for the U.S. στους πληγέντες από αυτή την τραγωδία.
Ας μην κάνουν οι εκκλησίες των Ελληνικών Κοινοτήτων '' Food Bazars and Food Festivals για να μαζέψουν χρήματα για τα θύματα '', αλλά να φροντίσουν με ουσιαστική και long term αρωγή και βοήθεια.
Οι Ελληνες στην Ελλάδα χρειάζονται την κατανοησή μας, όπως ακριβώς συλλογικά την εκφράσαμε χωρίς κριτική και γιατί, στις εδώ τραγωδίες.

Μιά που συλλογικά δεν κουνήσαμε το δακτυλάκι μας εδώ στις Η.Π.Α.,προς την σωστή κατεύθυνση όταν έβρεχε στο κεφάλι μας για μήνες σκόνη από τα κτίρια του WTC, θα είναι απαράδεκτο, to say the least, να ασκήσουμε κριτική στον ξάδερφο που δεν είχε αντλία στο χωράφι και " περίμενε από το κράτος ''.

Ας δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε εμείς εδώ στις Η.Π.Α., ότι ροκανίζοντας δομές της Δημμοκρατίας, and leasing to the '' private sector '' χωρίς έλεγχο, Δημόσιες Υπηρεσίες και Περιουσίες, όταν ανάψει φωτιά, δεν θα έρθει ο Private Contractor, For Fire and Security,να μας σβήσει, he will be busy with '' other projects''.




Μαζί σας, δίπλα σας, Ελληνες της Ελλάδας.

Οι Συνεργάτες
September 2007