Categories

Tuesday, June 30, 2009

Smokers Eponymous


Λίγο δύσκολο να καταλάβουμε τα ‘’ δικαιώματα ‘’ των φίλων καπνιστών στην Ελλάδα, αφήστε που η κουβέντα για την απαγόρευση του καπνίσματος σηκώνει τσιγάρο και έχουμε φουντώσει όλοι.
Το κάπνισμα είναι προσωπική επιλογή, είναι ανθυγιεινό, ενοχλεί τους μη καπνιστές και θανατηφόρο για άτομα που υποφέρουν από άσθμα, εμφύσημα, σαρκοείδοση, γενικά νοσήματα θώρακος, πνευμόνων και καρδιάς.




Πως θα ένοιωθε άραγε η κα. Λιάνα Κανέλλη αν δίπλα της κάποιος και μύριζε σκόρδο ? και τα τασάκια γεμάτα αποτσίγαρα σε υπηρεσίες δημόσιες και ιδιωτικές είναι κάπως πώς να το κάνουμε.

Για να μπορούμε οι καπνιστές να καπνίζουμε και στο μέλλον πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που δεν καπνίζουν.

Την ημέρα που ο πρόεδρος Obama ψήφιζε νομοσχέδιο για να μπει σειρά στο θέμα κάπνισμα στις ΗΠΑ οι δημοσιογράφοι τον στρίμωξαν με ερωτήσεις του στυλ, πόσο καπνίζει, τι ώρα καπνίζει, που καπνίζει κλπ. Δήλωσε ότι που και πού καπνίζει εκτός Λευκού Οίκου και όχι μπροστά στα παιδιά του.
Τα παιδιά του άραγε βλέπουν στις ειδήσεις τον βομβαρδισμό αθώων από μη επανδρωμένα αεροπλάνα στο Πακιστάν και Αφγανιστάν?



Είμαστε υπέρ του νέου νομοσχεδίου για το κάπνισμα που ψηφίστηκε πρόσφατα γιατί the tobacco industry αλώνιζε στην κυριολεξία. Η αυστηρότητα εναντίον των καπνιστών ήταν αποτέλεσμα φανατικών ηθικολόγων ζηλωτών κατά κανόνα republicans και δεξιότερα και όχι τόσο αυστηρού νομοσχεδίου.
Έλεγε ο παππάς την Κυριακή στο κήρυγμα ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό το άκουγε ο Mich έτρεχε στο σπίτι έπαιρνε το κοντόκανο και ξάπλωνε 2-3 καπνιστές έτσι για να μάθουν να είναι υγιείς.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τους φανατικούς εναντίον της έκτρωσης των homosexuals,των μαύρων, των μεταναστών, των Εβραίων, τους πιπιλίζουν τα μυαλά οι παπάδες και οι συνεργάτες τους στα media και μετράμε θύματα καθημερινά.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει πλέον την δύναμη να βάλει χέρι στο tobacco industry. Οι βιομηχανίες με τον νόμο θα πρέπει να αναγράφουν με λεπτομέρειες τα χημικά στοιχεία των τσιγάρων, για παράδειγμα το γεγονός ότι κάνουν spray με εντομοκτόνα το τσιγαρόχαρτο δεν το γνωρίζουμε, το ότι ο τίτλος light είναι μούφα – κοροϊδία τώρα το λένε, το θέμα με την indirect – shadowy διαφήμιση με στόχο τα παιδιά και διαφήμιση σε συγκεκριμένες αθλητικές εκδηλώσεις όπως το NASCAR.


Καλό Καλοκαίρι