Categories

Tuesday, February 26, 2008

Street Level Gotham



Hilary Clinton

Πριν λίγες ημέρες εμφανίσθηκε στην τηλεόραση θυμωμένη και αυστηρή να κουνάει ένα φυλλάδιο και να λέει το αμίμητο ‘’ shame on you Barak λες ψέματα στον κόσμο‘’ .

Είχε δίκιο, αλλα ο εκλεκτός των Μέσων κ. Obama είναι στην πιάτσα για να γίνει πρόεδρος, τι θα πεί αλήθεια?

Πρώτη φορά την βλέπουμε τόσο θυμωμένη, ούτε τότε που έλεγε ψέματα ο Bill της στον κόσμο χρόνια ολόκληρα για το θέμα τις σχέσεις του με την κα. Μ. Lewinsky, την κα. P. Jones και άλλες, δεν είχε τόσο θυμό. Τότε δεν ήταν θυμωμένη ήταν πληγωμένη.
Τόση ατυχία πια, από τον ένα ψεύτη στον άλλο αυτή η χριστιανή.


Αυτή τη χρονιά τα Oscars ήταν λίγο διαφορετικά, Europeans got most them. Με τα euros που έχουν καταθέσει οι Ευρωπαίοι στις ΗΠΑ τι να κάνουν, τι να κάνουν, έβαλαν την Ακαδημία και τους φόρτωσε με Oscars.

Ακολούθησαν βέβαια την δοκιμασμένη συνταγή, βραβείο σε έργο για gay θέματα Freeheld Cynthia Wade and Vanessa Roth εξαιρετικό,

βραβείο σε έργο με θέμα το Ολοκαύτωμα The Counterfeiters Austria βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας επίσης καλό έργο, βραβεία σε σταθερές αξίες όπως ταινίες με βία, το Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street , το There Will Be Blood & No Country for Old Men , όλα πολύ καλά.

Ένα βραβείο και μία παρουσία όμως μας έκαναν εντύπωση.
Βραβείο για Documentary
Taxi to the Dark Side by Alex Gibney and Eva Orner


Taxi to the Dark Side, ιστορία ενός Αφγανού οδηγού ταξί ο οποίος συλλαμβάνετε και δολοφονείτε από Αμερικανούς στρατιώτες σε φυλακές της Καμπούλ. No surprise there, η έκπληξη είναι ο δημιουργός o Αμερικανός film maker κ. Alex Gibney του οποίου ο πατέρας στρατιωτικός ανακριτής στο US Navy, υποστήριξε και παρότρυνε τον γιό του να γυρίσει το documentary για να μάθει ο κόσμος. Το είδαμε και είναι πολύ καλό.
Και η παρουσία της Αγγλίδας ηθοποιού κας. Tilda Swinton, βραβείο 2ου γυναικείου ρόλουMichael Clayton, τόλμησε να εμφανιστεί στην απονομή των Oscar χωρίς καθόλου μα καθόλου μακιγιάζ, εκτός από κραγιόν. Βρε το θηρίο!!!